Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Pressmeddelande • Publicerad:

Premiär för Jamtli öppna förskola på Ströms hembygdsgård nästa sommar

Till sommaren är det premiär för Jamtli öppna förskola i Strömsund. En gratis verksamhet på Ströms hembygdsgård, riktad till barn mellan noll och sex år.
– Jag är glad över att kunna erbjuda denna verksamhet i Strömsund, säger förskolechefen Maria Sandberg.

Sedan flera år tillbaka drivs en öppen förskola på Jamtli i samarbete med Östersunds kommun. Konceptet är utvecklat av Stiftelsen Jamtli och är väldigt populärt. Målsättningen är att levandegöra historien och att barnen ska få ”leka sig till” kulturhistoriska upplevelser.

Öppnar på Ströms hembygdsgård

Nu är det klart att konceptet Jamtli öppna förskola kommer till Strömsund och hembygdsgården nästa sommar. Strömsunds kommun, Strömsunds Hembygdsförening och Stiftelsen Jamtli ska tillsammans driva verksamheten under ett par sommarmånader.

– Det känns utvecklande och spännande med det här samarbetet, säger Jan-Erik Löfvenberg i Strömsunds Hembygdsförening.

”Roligt att verksamheten sprids”

Pedagogiken kommer att vara densamma som på Jamtli, verksamheten sker på franchisebasis.

– Vi har utvecklat detta arbetssätt under 30 år och sett hur det spridits till både övriga Sverige och Norge. Nu äntligen får vi möjlighet att utvidga och sprida verksamheten även inom vår egen region, säger landsantikvarie Henrik Zipsane.

 

Förskolechefen i Strömsund, Maria Sandberg, är också glad över satsningen:

– Den blir ett bra och spännande komplement till vår ordinarie förskoleverksamhet. Dessutom i en underbar miljö, säger hon.

Öppet under sommarmånaderna

Jamtli öppna förskola ska hålla öppet flera dagar i veckan, på plats finns förskollärare från Familjecentralen Dunderklumpen i Strömsund. Verksamheten är gratis och alla barn mellan noll och sex år är välkomna.

Allmänhet och föreningar är välkomna till ett informationsmöte om Jamtli öppna förskola på Allaktivitetshuset i Strömsund den 10 januari klockan 18.30.

 

Mer information
Maria Sandberg, förskolechef, 0670-161 89
Hans Olof Carlsson, kvalitetsutvecklare, 0670-161 47

Ströms hembygdsgård.

Jamtli öppna förskola öppnar verksamhet för barn mellan noll och sex år på Ströms hembygdsgård nästa sommar.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: