Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Pressmeddelande • Publicerad:

Norra Jämtlands Taxi får årets Tillgänglighetspris

˝Med sitt fina sätt att sprida glädje och trivsel bidrar Norra Jämtlands Taxi AB till att underlätta vardagen för många människor med funktionsvariationer”. Med den motiveringen fick Douglas Forsberg och hans kollegor på måndagsförmiddagen ta emot årets Tillgänglighetspris från Strömsunds kommun.

Norra Jämtlands Taxi AB fungerar som en gemensam beställningscentral och uppdragsgivare för ett antal mindre taxiföretag runt om i kommunen. Företaget utför allt från skolskjutsar till sjukresor och fjärdtjänst. Alla fordon är idag handikappanpassade.

– Ni har en bra vagnspark och en bra servicenivå som gör att ni är helt outstanding. Därför har ni blivit nominerade till årets Tillgänglighetspris, sade tillgänglighetsrådets ordförande Göran Bergström under prisceremonin på måndagsförmiddagen.

Oväntad utmärkelse

På plats från Norra Jämtlands Taxi för att ta emot årets Tillgänglighetspris var Douglas Forsberg, Marcus Strandh och Kalle Hamberg.

– Väldigt oväntat men såklart också väldigt roligt att vi får den här utmärkelsen. Det betyder mycket och är ett bra bevis på att vi har nöjda resenärer, säger vd:n Douglas Forsberg.

”Givande arbete”

Förra året återtog Strömsunds kommun ansvaret för färdtjänsten som tidigare låg hos Länstrafiken. I dag har 570 personer i kommunen färdtjänstbevis, det vill säga rätt till färdtjänst.

– Att köra taxi är ett väldigt givande arbete där man får möta många olika människor, allt från skolbarn till personer i behov av sjukresor eller färdtjänst. Ingen dag är den andra lik och man får möjlighet att hjälpa en annan människa. Det är viktigt, säger Marcus Strandh.

 

Mer information
Göran Bergström, ordförande tillgänglighetsrådet, 0670-161 94
Douglas Forsberg, vd Norra Jämtlands Taxi AB, 0670-200 13

Tillgänglighetsrådets motivering:

”Norra Jämtlands Taxi AB har med hjälp av engagerade entreprenörer byggt ett företag som visar på god serviceanda, engagemang och omtanke om de människor i vår kommun som behöver det mest. Fordonen har en bra standard som underlättar för människor med funktionsvariationer att ta sig fram i samhället. Med sitt fina sätt att sprida glädje och trivsel bidrar Norra Jämtlands Taxi AB att underlätta vardagen för många människor”.

Tillgänglighetspriset 2016.

Göran Bergström, tillgänglighetsrådets ordförande, delade under måndagen ut årets Tillgänglighetspris till Norra Jämtlands Taxi AB. Douglas Forsberg, Marcus Strandh och Kalle Hamberg var på plats för att ta emot diplom och present.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: