Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Pressmeddelande • Publicerad:

Invigning av Strömsunds nya utegym på Rotnäset

Nu är Strömsunds utegym på Rotnäset färdigt. Upprustningen av friluftsområdet har blivit av tack vare ett medborgarförslag från Strömsundsbon Ulf Hammarberg. Den 10 november är han på plats och klipper invigningsbandet.

Det var förra året som Strömsundsbon Ulf Hammarberg lämnade in ett medborgarförslag där han föreslog en upprustning av friluftsområdet Rotnäset i Strömsund. Sedan dess har mycket hänt. Motionsspår och vindskydd har fått en allmän översyn och en ny orienteringskarta är på gång.

Vacker placering

Den allra största satsningen är det nya utegymmet. Med en fantastisk utsikt över Vattudalen finns nu möjlighet att träna på ett antal olika stationer. Utegymmet är byggt av elever från programmen bygg- och anläggning, teknik, fordon och transport och industriteknik på Hjalmar Strömerskolan.

– Vi på Hjalmar är väldigt glada över att vi har fått vara med i det här projektet. Det känns roligt att våra elever och lärare har fått möjlighet att bygga den här viktiga anläggningen och att de har fått visa upp sina kompetenser, säger rektorn Heidi Sundelin.

Invigning den 10 november

Den 10 november klockan 14.00 är det invigning. Då är Ulf Hammarberg på plats för att klippa bandet.

– Det här blev så mycket bättre än vad jag hade kunnat ana. Det finns så många goda, frivilliga krafter som ställt upp i det här projektet. Den här satsningen gör Rotnäset än mer attraktivt för alla åldrar. Det är också en insats för att stärka folkhälsan, säger kommunalrådet Göran Bergström.

Strömsunds kommun äger utegymmet och Pigg & Frisk i Strömsund står för driften. En rad lokala företag har gått in med pengar i satsningen.

 

Mer information
Göran Bergström, kommunalråd, 0670-161 94
Heidi Sundelin, rektor, 0670-161 81

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: