Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Pressmeddelande • Publicerad:

Startkonferens för Hållbar skoterturism i Frostviken

Torsdagen den 3 november är det startkonferens för projektet Hållbar skoterturism i Frostviken. Allmänheten är välkommen till Saga i Gäddede för att diskutera och ställa frågor.
– Vi vill informera och fånga upp de tankar och funderingar som finns, säger projektledaren Seija Klingberg.

Ett hållbart och lönsamt koncept för skoteråkning i Frostviken. Det är målet med det nystartade projektet Hållbar skoterturism i Frostviken.

Alla är välkomna till Saga

Torsdagen den 3 november klockan 18.00 till 20.00 är det startkonferens på Saga i Gäddede. Alla som är intresserade är välkomna att delta och få mer information om projektet och det kommunala regleringsområdet.

– Projektet skapar en möjlighet att på lokal nivå vara med och bestämma hur vi ska arbeta framåt och hur vi vill utforma vinterturismen. Jag hoppas att så många som möjligt kommer och delar med sig av sina tankar och funderingar, säger projektledaren Seija Klingberg.

Fånga upp frågor

Under startmötet deltar markägare och representanter från Naturvårdsverket, Länsstyrelsen i Jämtlands län, Strömsunds kommun samt turistnäringen i Frostviken.

– Regleringsområdet är en förutsättning för att kunna ha friåkning i området och kunna skapa ett bra regelverk kring det. Jag hoppas att vi på mötet ska kunna fånga upp de frågor som människor har och se på bra lösningar. Det här är något vi ska göra tillsammans och vi ska göra det bra, säger Anders Blomberg, vd för Strömsunds utvecklingsbolag och ordförande i projektets styrgrupp.

 

Mer information
Seija Klingberg, projektledare, 0672-41 67 21
Anders Blomberg, ordförande i styrgruppen, 0670-169 69

Logga.
Logga.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: