Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Pressmeddelande • Publicerad:

Två mottagningsställen för skrotbilar har öppnat i kommunen

Den 21 september öppnade två mottagningsställen för skrotbilar på återvinningscentralerna i Strömsund och Gäddede.
– Det här är en del i vårt arbete med att minska problemet med skrotbilar i kommunen, säger Annika Berglund, miljö- och hälsoskyddsinspektör.

Alla bilägare är ansvariga för sina bilar, även efter att de tagits ur bruk. I många år har skrotbilar på olämpliga platser varit ett stort problem i kommunen. Skrotbilar skräpar inte bara ned, de innehåller också vätskor och metaller som är skadliga för miljön.

Arbetat med problemet

Under 2016 har Miljö- och byggavdelningen lagt ned mycket arbete på olika insatser för att minska antalet skrotbilar. Det har nu resulterat i att två mottagningsställen för skrotbilar har öppnat på återvinningscentralerna i Strömsund och Gäddede. Det sker i samarbete med företaget Bilretur.

– Alla som äger en skrotbil är ansvariga för att lämna den uttjänta bilen till en auktoriserad bilskrot för avregistrering och omhändertagande, oavsett var bilen står. När vi nu får två mottagningsställen blir det enklare. Vi hoppas att fler skrotbilar hamnar där de ska, säger Annika Berglund, miljö- och hälsoskyddsinspektör.

Öppna en dag i veckan

Mottagningsställena i Strömsund och Gäddede har öppet under ett par timmar varje onsdag. Privatpersoner kan då lämna kompletta bilar kostnadsfritt, för bilar där viktiga delar fattas tas en skrotningsavgift ut.

 

Mer information
Annika Berglund, miljö- och hälsoskyddsinspektör, 0670-163 81
Pia Gustafsson, miljö- och hälsoskyddsinspektör, 0670-164 18

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: