Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Pressmeddelande • Publicerad:

Ny ungdomsmottagning öppnar i Strömsund

Den 20 september öppnar en ungdomsmottagning i Strömsund. Därefter är det öppet varje tisdag för alla ungdomar upp till 23 år.
– Det känns väldigt bra att unga i vår kommun nu får närmare till en ungdomsmottagning, säger Karin Näsmark, (S), ordförande i socialnämnden.

Varje tisdag med start den 20 september kommer barnmorskan Harriet Hansson och kuratorn Cecilia Nordengren från Östersund att finnas på den nya ungdomsmottagningen på Norrgård i Strömsund. Hit är alla ungdomar upp till 23 år välkomna med frågor som rör sex, hälsa och relationer.

”Vill nå ut till ungdomarna”

Idag finns länets gemensamma ungdomsmottagning i Östersund – där är andelen besökare från Strömsund lägst i länet om man jämför med andra kommuner. Flest besökare har Östersund och Härjedalen, där det sedan tidigare finns en filial i Sveg.

– Genom en ungdomsmottagning i Strömsund vill vi nå de ungdomar som idag inte alls söker hjälp på grund av det långa avståndet. Det känns jättebra att kunna erbjuda dem den här möjligheten på hemmaplan, säger Karin Näsmark, (S), ordförande i socialnämnden.

Egen ingång

Ungdomsmottagningen på Norrgård får en egen ingång på gaveln som vetter mot hälsocentralen. Där finns varje tisdag möjlighet till drop in från klockan 13.00, alla andra tider bokar besökaren via ungdomsmottagningen i Östersund.

– Det känns väldigt spännande att komma hit och jobba en dag i veckan. Många ungdomar har mycket frågor kring sin utveckling och sexualitet, säger Harriet Hansson och Cecilia Nordengren.

 

Den nya ungdomsmottagningen har blivit möjlig tack vare en gemensam satsning av Region Jämtland Härjedalen, Strömsunds kommun och särskilda medel som regeringen avsatt för satsning på ungdomsmottagningar.

– Ungdomsmottagningen erbjuder stöd i en period i livet som kan kännas jobbig och kan bidra till att förebygga psykisk ohälsa. Något som vi tyvärr ser ökar bland våra unga, säger regionrådet Ann-Marie Johansson, (S).

 

Mer information
Karin Näsmark, ordförande socialnämnden 070-23 22 685

Ny ungdomsmottagning i Strömsund.

Det är Harriet Hansson, barnmorska, och Cecilia Nordengren, kurator, som ungdomarna kommer att träffa på den nya ungdomsmottagningen i Strömsund.

Tidsbokning ungdomsmottagning

  • Telefon barnmorska
    063-14 24 55 klockan 8.00–9.30, måndag–fredag (övrig tid svarar receptionist eller röstbrevlåda)
  • Telefon kurator
    063-14 24 47 klockan 8.00-8.30, måndag–fredag (övrig tid röstbrevlåda) samt via Mina Vårdkontakter 1177.

Mer information om ungdomsmottagninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: