Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Sporthallsbygge.

Nu är första spadtaget taget för bygget av den nya sporthallen i Strömsund. Här är herrarna som gjorde det: Göran Bergström, kommunalråd, Agust Gärdeman och Henric Kindblom, Attacus bygg AB och Håkan Espmark, IFK Strömsund.

Pressmeddelande • Publicerad:

Första spadtaget för nya sporthallen i Strömsund

Under fredagsförmiddagen tog kommunen, IFK Strömsund och Attacus bygg AB ett gemensamt första spadtag som symboliskt markerar byggstarten för nya sporthallen i Strömsund.
– Den här satsningen ger möjlighet för fler att utvecklas inom sin idrott. Det här gör kommunen än mer attraktiv. Äntligen!, säger kommunalrådet Göran Bergström.

Frågan om en ny sporthall i Strömsund har varit på tapeten under nästan hela 2000-talet. Önskemålet lyftes också fram i ett medborgarförslag 2011. Under fredagen tog så kommunen, byggherren Attacus bygg AB och IFK Strömsund det första spadtaget.

– Det här är stort, jag kan bara säga äntligen! Kanske kan det här bidra till att fler ungdomar väljer att stanna kvar. Det är även positivt för näringslivet och för trivseln i kommunen i stort. En ny sporthall och de möjligheter det innebär gör kommunen mer attraktiv, säger Göran Bergström, (S), kommunalråd.

Specialutformad spade gjorde jobbet

Det symboliska spadtaget gjordes med en specialutformad spade med tre handtag. Passande nog användes samma spade vid det första spadtaget kommunen tog då Dunderhallen byggdes en gång i tiden.

– Vi ser det som ett mycket stort förtroende att vi fått i uppdrag att bygga hallen. Vi har ambitionen att leverera en väldigt fin hall senast i slutet av augusti nästa år, säger Henric Kindblom, vd på Attacus Bygg AB.

Markarbetet börjar direkt

Redan på måndag startar markarbetet, området hägnas då in av säkerhetsskäl. Sedan ska tak, väggar och till sist golvet komma på plats. Håkan Espmark, ordförande i IFK Strömsund, ser fram emot den färdiga hallen som ska rymma en fullstor handbollsplan, fyra omklädningsrum, en läktare med 150 sittplatser och ett café.

– Det blir ett enormt lyft för idrotten, det skapar nya förutsättningar. Vi hoppas att hallen ska bidra till att skapa ett ökat intresse kring idrott i Strömsund och hela kommunen, säger han.

 

Mer information
Göran Bergström, kommunalråd, 0670-161 94

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: