Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Pressmeddelande • Publicerad:

Kommunen får konstgräsplan ­i Kyrktåsjö

Svenska fotbollförbundet har en vision om att varje kommun i Sverige ska ha minst en konstgräsplan. I Strömsund finns det än så länge ingen, men det blir det ändring på i höst. Då sätts spaden i jorden – i Kyrktåsjö.
– Kommunens konstgräsplan ska finnas där behovet är som störst och där så många som möjligt kan använda den, säger kommunalrådet Göran Bergström, (S).

Nu är det klart att Strömsunds kommun får en konstgräsplan. Placeringen blir i Kyrktåsjö. Därmed uppfyller snart Strömsund Svenska fotbollförbundets vision om att det ska finnas en konstgräsplan i varje kommun.

– Kommunens konstgräsplan ska finnas där behovet är som störst och där så många som möjligt kan använda den. Jag tror det här kan få stor betydelse, säger kommunalrådet Göran Bergström, (S) och fortsätter:

 

– Satsningen är möjlig tack vare IFK Kyrktåsjös ihärdiga arbete och att de lyckats få bidrag i miljonklassen från tunga finansiärer som Allmänna Arvsfonden och Landsbygdsprojektet. Det avgjorde att även vi gick in med 300.000 kronor.

Gräsplanen ibland ospelbar

Det var under förra året som IFK Kyrktåsjö började undersöka möjligheten att anlägga en konstgräsplan i byn. Föreningens verksamhet har vuxit mycket de senaste åren. Idag är läget akut med omkring hundra aktiva och bara en gräsplan som dessutom inte storleksmässigt uppfyller fotbollförbundets regler om seriespel för seniorer.

– Ibland under säsongen blir planen ospelbar på grund av det hårda slitaget. En konstgräsplan öppnar många nya möjligheter, säger ordföranden Richard Persson.

Bygget börjar i höst

Arbetet med att anlägga konstgräsplanen börjar i höst, den kommer att ligga i anslutning till gräsplanen på Tåvallen. Utöver planen blir det även läktare. Satsningen går på drygt sex miljoner kronor.

– För oss är fotbollen mer än bara en idrott. Vi ser också hur viktig den är för integrationen av nyanlända och vi har ett bra samarbete med asylboendet i Hoting. Vi lär mycket av varandra och på fotbollsplanen är alla lika, oavsett hudfärg eller ursprung, säger Richard Persson.

 

Utöver bidraget från kommunen finansieras konstgräsplanen med bygdeavgiftsmedel samt bidrag från Allmänna arvsfonden, Landsbygdsprojektet, Riksidrottsförbundet, Leader och Svenska fotbollförbundet.

 

Mer information
Richard Persson, ordförande IFK Kyrktåsjö, 070-648 64 31
Göran Bergström, kommunalråd, 0670-161 94

Konstgräsplan i Kyrktåsjö.

Den nya konstgräsplanen ska ligga i anslutning till Tåvallen. En satsning som gör det möjligt att spela fler fotbollsmatcher i Tåsjödalen. Foto: Svanthe Harström

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: