Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Pressmeddelande • Publicerad:

Attacus Bygg AB bygger nya sporthallen i Strömsund

Nu är det klart att det blir Attacus Bygg AB som får i uppdrag att bygga den nya sporthallen i Strömsund. Avtalet är underskrivet och inom kort inleder företaget projekteringen.
– Vi räknar med att de kan sätta spaden i jorden under hösten, säger kommunens entreprenadledare Lars Melander.

I anslutning till Dunderhallen och Strömerhallen i Strömsund kommer det i augusti nästa år att stå en ny sporthall. Avtalet är nu underskrivet och det är klart att det blir Attacus Bygg AB som får i uppdrag att bygga den nya hallen. Den ska rymma en fullstor handbollsplan, fyra omklädningsrum, en läktare med 150 sittplatser och ett café.

– Eftersom vi är mitt uppe i sommaren börjar arbetet med projekteringen på allvar efter semesterperioden. Vi räknar med att de kan sätta spaden i jorden under hösten, säger kommunens entreprenadledare Lars Melander.

Lång process

Frågan om en ny sporthall i Strömsund har varit på tapeten under nästan hela 2000-talet. Önskemålet lyftes också fram i ett medborgarförslag 2011. Nu har alla bitar fallit på plats efter noggrann utredning och projektering tillsammans med idrotten.

 

Den nya hallen blir utformad för att passa handboll, innebandy, tennis och fotboll. Utöver dem är det upp till idrottsföreningarna att använda hallen även till andra idrotter.

”Ger oss nya möjligheter”

– Behovet är stort, vi har ett sprudlande föreningsliv och många aktiva barn och ungdomar. En ny hall ger oss nya möjligheter och öppnar nya dörrar inte bara för idrotten utan även för andra arrangemang. Det känns fantastiskt bra att vi nu har kommit så här långt och att vi kan ro det här projektet i land. Det finns ett brett politiskt stöd för det här, säger kommunalrådet Susanne Hansson, (S) och fortsätter:

– Det kommer att bli ett lyft, inte bara för Strömsund utan för hela kommunen.

 

Mer information
Jörgen Pettersson, chef för teknik- och serviceförvaltningen, 0670-164 16

Sporthallsbygge i Strömsund.

Den nya sporthallen i Strömsund blir placerad i vinkel mellan Dunderhallen och Strömerhallen

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: