Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Pressmeddelande • Publicerad:

Strömsund först i länet med kampanjen Blås Grönt

Som första kommun i länet satsar Strömsund på kampanjen Blås Grönt. En tävling där ungdomar mellan 13 och 18 år sporras att undvika alkohol genom att blåsa grönt och ha chans att vinna fina priser.
– Nu hoppas vi att det dyker upp många ungdomar som blåser grönt under Dundermarknan, säger initiativtagarna Birgitta Moen och Magdalena Sannemo.

Flera andra kommuner i Sverige har framgångsrikt arrangerat kampanjen Blås Grönt. Nu hakar även Strömsund på – som första kommun i Jämtland. Under Dundermarknan, 8 och 9 juli, får ungdomar mellan 13 och 18 år chansen att blåsa grönt och vinna fina priser.

 

– Det här är en kampanj som ska lyfta fram och uppmärksamma de som väljer att inte dricka. Det är samtidigt en tävling där det ligger fina priser i potten. Engagemanget är väldigt stort och företagarna är otroliga på att ställa upp. Ett 40-tal är med och skänker priser, säger Birgitta Moen, drogförebyggande samordnare på Strömsunds kommun.

Företagare skänker priser

Tävlingen går till så här: Deltagarna måste vid fyra tillfällen under två kvällar (klockan 18.00–20.00 samt 23.00–1.00) blåsa grönt i kampanjtältet. Det finns utanför entrén till Dundermarknan på Hembygdsgården i Strömsund. Alla som blåser grönt fyra gånger tävlar om fina priser. Förstapriset är tio körlektioner som folkhälsorådet och Hammerdals trafikskola sponsrar med. I potten ligger också skoterförarbevis och solglasögon från Ray Ban, bland mycket annat.

– Det finns mellan 500 och 600 ungdomar mellan 13 och 18 år i kommunen. Vi hoppas att så många som möjligt kommer och blåser grönt. Vi håller tummarna för ett 100-tal i alla fall, säger Magdalena Sannemo som är ungdomskonsulent.

Prisutdelning på Hembygdsgården

Söndagen den 10 juli sker prisutdelning på Stora scenen på Hembygdsgården. Prisutdelare är Susanne Hansson, kommunalråd och folkhälsorådets ordförande.

– Minskat bruk av alkohol och tobak bland unga är ett prioriterat mål i kommunens Folkhälsoprogram. Vi vill på detta vis stödja ungdomar att skjuta upp sin alkoholdebut, säger hon.

 

Blir satsningen framgångsrik blir det en fortsättning även nästa år.

 

Mer information
Birgitta Moen, drogförebyggande samordnare, 0670-169 35
Magdalena Sannemo, ungdomskonsulent, 0670-164 06

Kampanjen Blås Grönt.

Magdalena Sannemo, ungdomskonsulent och Birgitta Moen, drogförebyggande samordnare, är initiativtagare till kampanjen Blås Grönt. En tävling där ungdomar som blåser grönt under Dundermarknan har möjlighet att vinna fina priser.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: