Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Pressmeddelande • Publicerad:

Aki Järvinen ny socialchef i Strömsunds kommun

Efter en tid som tillförordnad chef har nu Strömsunds kommun anställt Aki Järvinen som socialchef tillika chef för vård- och socialförvaltningen.
– Det känns både spännande och roligt. Att få jobba med kvalitet och verksamhetsutveckling tillsammans med erfarna medarbetare är verkligen givande, säger han.

Aki Järvinen är född 1966 och uppvuxen i Stockholm. Efter en framgångsrik tid i näringslivet flyttande han till Hammerdal 2012. Sedan dess har han varit anställd i kommunen. Nu är han, efter en tid som tillförordnad chef, anställd som ny socialchef och chef för vård- och socialförvaltningen.

”Jag ser många möjligheter”

Kommunchefen Anders Andersson är nöjd med rekryteringen:

– Jag är mycket glad över att Aki Järvinen nu är chef för kommunens största förvaltning med omkring 530 anställda och en budget på cirka 300 miljoner. Att Aki har kommit in i detta med nya ögon är en fördel. Jag ser många möjligheter för honom att utveckla den viktiga verksamheten. Den berör många utsatta medborgare i vår kommun dygnet runt och året runt, säger han.

Nyttigt med nya erfarenheter

Karin Näsmark, (s), ordförande i socialnämnden är också positiv.

– Vi upplever samarbetet med Aki som mycket bra. Han har snabbt satt sig in i vårt arbete och det är nyttigt att få in erfarenhet från andra branscher i vår verksamhet, säger hon.

 

Aki Järvinen ser det som en stor fördel att under en period ha varit tillförordnad chef över verksamheten. Det har gett honom god insyn i arbetet.

– Jag har lärt känna verksamheten och personalen, jag kan konstatera att vi driver en bra verksamhet och att vi använder våra gemensamma skattemedel klokt. Det här känns fantastiskt spännande och roligt. Det är min ambition att vi ska fortsätta hålla hög kvalitet på den service vi ger till kommuninvånarna, säger han.

 

Mer information
Anders Andersson, kommunchef, 070-990 23 43
Aki Järvinen, socialchef, 070-254 66 83

Aki Järvinen.

Aki Järvinen, ny socialchef.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: