Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Pressmeddelande • Publicerad:

Ny företagsmässa i Strömsund lockar nästan 40 utställare

Den 12 maj arrangerar Strömsunds utvecklingsbolag för första gången en företagsmässa i Strömsund. Intresset från företagen är stort och nästan 40 stycken ställer ut under dagen.
– Om man får möjlighet att träffas och öka kunskapen om varandra så kan också möjligheten till utbyte och affärer uppstå. Det är vår förhoppning med dagen, säger vd:n Anders Blomberg.

Strömsunds utvecklingsbolag arrangerar den 12 maj för första gången en företagsmässa på Folkets Hus i Strömsund. Huvudsyftet är att företag ska upptäcka och få kunskap om andra företag i kommunen. Nästan 40 företag är anmälda och kommer att ställa ut under mässan som pågår mellan klockan 14.00 och 17.00.

– Det är lätt att man blir lite hemmablind och att man som företagare inte vet vad grannen gör. Med en sådan här mässa får man större kunskap om vilka företag som finns och vad man sysslar med, säger Anders Blomberg.

Stor spridning på företagen

Spridningen på deltagarna är stor. Alltifrån större företag som engcon och SCF Betong till mindre och enmansföretag ställer ut.

– Om man får möjlighet att träffas och öka kunskapen om varandra så kan också möjligheten till utbyte och affärer uppstå. Vi hoppas att man kan ”kasta lite kunder på varandra” och att man upptäcker att det finns chans att hitta till exempel underleverantörer på hemmaplan, fortsätter Anders Blomberg.

Föreläsning för elever och företag

Under dagen får också Hjalmar Strömerskolans elever chans att träffa företagen för att se vilka arbetsmöjligheter som finns i kommunen. För årskurs 3­–4 i gymnasiet samt för företagen håller konsultföretaget Trampolin PR ett föredrag som handlar om det personliga varumärket.

– I en tuff arbetsmarknad gäller det att vara duktig på att sälja sig själv för att hitta ett bra jobb. Man får vara sin egen säljare, säger Angelica Johannesson, koordinator på Hjalmar Strömerskolan.

 

Mer information
Anders Blomberg, vd Suab, 0670-169 69
Victoria Åslund, Suab, 0670-169 70

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: