Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Pressmeddelande • Publicerad:

Däcknor AB planerar att fördubbla sin verksamhet i Strömsund

Däcknor AB i Strömsund, som distribuerar däck över hela Sverige och stora delar av Norge, nyrekryterar och planerar inför en kommande expansion.
– Vår målsättning är att fördubbla omsättningen inom sju år. Just nu genomför vi förändringar i verksamheten för att möta den ökade efterfrågan, säger vd:n Magnus Elverum.

Däcknor AB har de senaste åren stadigt ökat sin omsättning och löpande anställt nya medarbetare till sin verksamhet i Strömsund. Företaget distribuerar däck och produkterna återfinns över hela Sverige och stora delar av Norge. I dagsläget omsätter företaget 90 miljoner kronor per år.

Ökad efterfrågan

Nu satsar Däcknor på att ytterligare utöka sin verksamhet. Ny personal är redan rekryterad inför den kommande expansionen.

– Vi måste nu genomföra förändringar i vår verksamhet för att möta upp en ökad efterfrågan på våra produkter. Målsättningen är att fördubbla omsättningen inom sju år, säger vd:n Magnus Elverum.

För att komma närmare företagets marknad och kunder öppnade Däcknor AB en filial i Jönköping i oktober 2015.

– Företaget har tillsatt en ny ledningsgrupp för att hantera expanderingen och nya namn har tagits in för att uppnå målsättningen. Att bredda kompetensen i företagets högsta ledning har varit en viktig del för ägaren i den fortsatta verksamheten, säger Magnus Elverum.

Viktigt för hela näringslivet

På Strömsunds utvecklingsbolag gläds man åt bolagets framgångar, som ger positiv energi till hela näringslivet i kommunen.

– Däcknor AB och ägaren, familjen Elverum, är viktiga för Strömsunds näringsliv. I den vidare satsningen som företaget tagit sig an så är vi extra glada över att företaget är helt lokalägt, säger Strömsunds kommuns näringslivschef Anders Blomberg.

 

Så här kommenterar kommunalrådet Göran Bergström nyheten:

– Tillverkningsföretagen som verkar i kommunen har skapat en för Jämtlands län unik industritradition, en miljö där företagen utvecklas tillsammans med ett stort ansvarstagande. För en tid sedan fick vi veta att SCF Betongelement säkrat sin orderbok för flera år framåt. Några veckor senare kommer detta. Det har varit en spännande och framgångsrik vår för näringslivet i Strömsund, säger han.

 

Mer information
Magnus Eleverum, vd Däcknor, 070-663 08 08
Anders Blomberg, näringslivschef, 0670-169 69

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: