Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Pressmeddelande • Publicerad:

Björn Wickström ny skolchef i Strömsunds kommun

Nu är det klart vem som blir ny skolchef och chef för barn- och utbildningsförvaltningen. I förra veckan började Björn Wickström sin nya tjänst.
– Han är rätt person för att fortsätta att driva på det viktiga arbetet inom förvaltningen, säger kommunchefen Anders Andersson.

Björn Wickström har en lång erfarenhet från skolvärlden. Han har arbetat både som lärare och rektor samt på dåvarande länsskolnämnden. Han var även verksam på Mitthögskolan innan det blev Mittuniversitetet. Wickströms senaste uppdrag var inom ett projekt kring barns psykiska hälsa.

Började förra veckan

Sedan förra veckan är han nu ny skolchef och chef för barn- och utbildningsförvaltningen.

– Jag är glad att vi kunnat hitta en sådan erfaren person till denna viktiga befattning, säger kommunchefen Anders Andersson och tillägger:

– Björn är rätt person att driva på det goda och mycket viktiga arbete som pågår inom förvaltningen.

”Antar uppdraget med ödmjukhet”

Björn Wickström kommer ursprungligen från Trångsviken men bor numera i Östersund. Han ser fram emot sitt nya uppdrag i Strömsund.

– Det är en mycket spännande utmaning. Nu får jag chans att utnyttja mina erfarenheter i ett viktigt uppdrag som har stor betydelse för både barn och vuxna i kommunen. Jag antar uppdraget med stor ödmjukhet, och ser fram emot att få arbeta med andra som också har stor erfarenhet och bred kunskap inom området. Tillsammans hoppas jag vi kan utföra ett bra arbete, säger Björn Wickström.

 

Mer information
Anders Andersson, kommunchef, 0670-161 24
Björn Wickström, skolchef, 072-502 95 50

Fakta

Barn- och utbildningsförvaltningen har ansvar för förskola, grundskola samt kultur- och fritidsfrågor. Det inkluderar bibliotek och Kulturskola. Förvaltningen har det övergripande ansvaret att stödja, främja och samordna kultur- och fritidsintressen. Förvaltningen ansvarar också för ungdoms- och idrottsverksamhet.

 

Ansvarig nämnd är barn-, kultur- och utbildningsnämnden.

Björn Wickström.

Björn Wickström, ny skolchef.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: