Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Pressmeddelande • Publicerad:

Succé för Bredgårdsskolans skidutmaning

Under veckan har 160 elever på Bredgårdsskolan i Strömsund deltagit i en skidutmaning. De utmanade också övriga låg- och mellanstadieskolor i kommunen att åka så mycket skidor som möjligt under fem dagar.
– Vi vill inspirera våra elever att röra på sig och hitta glädjen och lusten i att motionera, säger läraren Helene Englund.

Skidutmaning.

Lea Koivusaari på väg.

Under hela veckan har eleverna på Bredgårdsskolan i Strömsund åkt skidor både före, under och efter skoltid. De har nämligen varit med i Bredgårdsutmaningen – en skidutmaning som de tagit på allra största allvar. Alla skolans 160 elever har varit med.

– Uppslutningen har varit helt fantastisk. Eleverna har mött oss lärare när vi kommit på morgonen och velat ha hjälp med att snöra på sig pjäxorna. De tycker verkligen att det här har varit jätteroligt, säger läraren Helene Englund.

Skapa lust och glädje

Tanken bakom skidutmaningen är att inspirera och locka eleverna till att vara ute mycket och röra på sig, att på ett roligt sätt göra dem medvetna om hur viktigt det är för en god hälsa. Samtliga låg- och mellanstadieskolor i kommunen är utmanade att vara med.

– När vi bor i en friluftskommun vill vi visa eleverna vilka möjligheter vi har precis utanför dörren. Vi vill skapa glädje och ha roligt tillsammans. Och det har vi verkligen haft. Att åka skidor handlar inte bara om att åka långt. Eleverna har använt sin fantasi och lekt på skidorna, bland annat har de låtsats vara på fjälltur och lekt kull. De har sporrat varandra på ett mycket positivt sätt, säger Helene Englund.

En skola segrar

Under nästa vecka ska resultaten från alla skolor räknas ihop. Den skola där eleverna åkt mest skidor vinner en pokal – och en hel del ära förstås.

– Eleverna har redan föreslagit att vi ska göra andra utmaningar också, i skridsko och löpning. Det är ett mycket gott betyg. Vi får väl se vad det blir framöver, säger Helene Englund.

 

Mer information
Helene Englund, lärare, 0670-164 26

Skidutmaning på bredgårdsskolan.

Under veckan har Bredgårdsskolan i Strömsund utmanat kommunens övriga låg- och mellanstadieskolor i skidåkning. Här tittar Sofia Hansson och Nova Blom med flera på ”backhoppning”. Foto: Helene Englund

Skidutmaning.

Sofia Hansson tycker att Bredgårdsutmaningen är toppenkul!

Skidutmaning.

Albin Svanström tycker att det är roligt att åka nerför kullen i hög fart.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: