Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Pressmeddelande • Publicerad:

Håkan Sandberg ny turistchef i Strömsunds kommun

Sedan 1 februari är Håkan Sandberg ny turistchef i Strömsunds kommun. Han efterträder Anna Gillgren som efter sju år på posten nu blir turismsamordnare.
– Det ska bli spännande att ta över rodret och fortsätta arbetet med att utveckla turismen i vår kommun, säger Håkan Sandberg.

Håkan Sandberg har jobbat på Strömsund turism i många år och har bland annat varit ansvarig för Strömsunds camping. Från och med 1 februari axlar han nu också uppdraget som turistchef. En ny och spännande utmaning som han ser fram emot.

– Jag är gammal i gamet och är väl insatt i de turistiska frågorna som kommunen arbetar med. Jag tycker att det ska bli roligt att ta över turistchefsrollen och fortsätta arbetet framåt. Bland annat vill jag jobba för att ytterligare stärka vårt samarbete med turistföretagen, säger han.

Anna blir ny turismsamordnare

Sandberg tar över efter Anna Gillgren som varit turistchef de senaste sju åren. Hon blir nu ny turismsamordnare med huvudfokus på utvecklingsfrågor.

– Det har varit fantastiskt roligt att vara turistchef. Det har gett mig mycket i form av både med- och motgångar som har bidragit till att utveckla verksamheten och vår besöksnäring. Nu kände jag dock att tiden var mogen för andra uppdrag, säger hon.

Omsätter nästan 200 miljoner

Enligt beräkningar omsatte turistnäringen 196 miljoner kronor i kommunen under 2013. Det var en ökning med 12 miljoner jämfört med 2011. Det gav totalt 13,6 miljoner i skatteintäkter till kommunen.

– Turismen är utan tvekan en viktig näring i Strömsunds kommun. Därför är det givetvis betydelsefullt att fortsätta att utveckla och stärka de företag och besöksmål vi har. Att arbeta för ett gott värdskap är en viktig del i det arbetet, säger Håkan Sandberg.

Nya infopoints på gång

Under året ligger fokus bland annat på att titta på nyauktoriseringar av kommunens så kallade Infopoints i Hoting, Norråker och Backe samt skapa en helt ny på Lidsjöbergs Lanthandel. Tillsammans med Vilhelmina stöttar kommunen också en ny Infopoint i Klimpfjäll som ska lyfta företag längs hela Vildmarksvägen.

 

Mer information
Håkan Sandberg, turistchef, 0670-164 03

Håkan Sandberg.

Håkan Sandberg, ny turistchef i kommunen.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: