Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Pressmeddelande • Publicerad:

Näringslivet tar plats i Suabs styrelse

Styrelsen för Strömsunds utvecklingsbolag har tagit beslut om att utöka styrelsen med en plats vigd åt en representant direkt från näringslivet.
– Ett växande näringsliv är en avgörande förutsättning för tillväxt. Det är viktigt att vi är lyhörda och kan fånga upp behoven. Vi vill tillsammans med näringslivet bredda och fördjupa arbetet med ett rikt och levande näringsliv i kommunen. Det ska i slutändan leda till ett näringslivspolitiskt program, säger styrelsens ordförande Göran Bergström, (s).

Strömsunds utvecklingsbolag, Suab, jobbar för att skapa förutsättningar för att öka företagens möjligheter att starta eller driva verksamhet i kommunen. Det sker på många olika sätt. En viktig del i arbetet är att jobba med frågor som företagen i kommunen tycker är särskilt viktiga.

– Det är betydelsefullt för oss att ständigt förbättra vår verksamhet och hitta nya vägar för att tillgodose våra företagares behov. För att öka vår dialog med företagen skickar vi bland annat ut en enkät varje år, vi gör företagsbesök och har informationsträffar, säger vd:n Anders Blomberg.

Näringslivet kliver in

Nu går Suab ett steg längre för att engagera och lyssna på näringslivet. Ledningen har beslutat att utöka styrelsen med en plats – vigd åt en representant direkt från näringslivet. Varje år ska organisationen Företagarna välja ut en representant till Suabs årsstämma. Vald representant sitter sedan kommande år i styrelsen med full beslutanderätt. Först ut är Mats Danielsson, egenföretagare verksam i Strömsund.

 

– Ett växande näringsliv är en avgörande förutsättning för tillväxt. Det här tror vi bidrar till att utveckla vår verksamhet och ger oss bättre förutsättningar att stötta företagarna i kommunen. Vi måste vara lyhörda och fånga upp behoven. Vi vill tillsammans med näringslivet bredda och fördjupa arbetet med ett rikt och levande näringsliv i kommunen. Det ska i slutändan leda till ett näringslivspolitiskt program, säger styrelsens ordförande Göran Bergström, (s).

Dela med sig av tankar och erfarenheter

Anders Pålsson, ordförande i Företagarna Strömsund, är positiv till att näringslivet nu bjuds in i styrelsen.

– Det känns väldigt bra att vi får ökad insyn i verksamheten och kan vara med och påverka och komma med förslag. Naturligtvis ser vi företagare saker och ting ur en annan synvinkel och det är mycket värt att kunna dela med sig av tankar och erfarenheter, säger han.

 

Har ni företagare några hjärtefrågor ni nu hoppas kunna lyfta i styrelsen?
– Alla företagare har olika behov och idéer beroende på hur stort eller litet företaget är. Generellt är en viktig fråga hur vi och kommunen kan samarbeta på ett bra sätt och hur de kan verka för att skapa bra förutsättningar för att driva och utveckla företag i glesbygden, säger Anders Pålsson.

 

Mer information
Anders Blomberg, vd, 0670-169 69
Anders Pålsson, ordförande Företagarna Strömsund, 070-676 74 11

Mats Danielsson

Mats Danielsson.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: