Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Pressmeddelande • Publicerad:

Pensionärer utmanar mellanstadieelever i tv-spel

Succén från Rossön flyttar nu till Strömsund. Under Kulturveckan, den 9 februari, utmanar ett gäng pensionärer från Strömsund klass 5 på Bredgårds skola i tv-spel. Det är upplagt för en hård kamp på Allaktivitetshuset i Strömsund.

Under ett par veckors tid har pensionärerna legat i hårdträning. Och inte i vilken idrott som helst – utan i tv-spel. Den 9 februari utmanar nämligen ett gäng pensionärer från Strömsund ett antal femteklassare på Bredgårds skola. Utmaningen sker på Allaktivitetshuset och det kan bli en hård kamp. De flesta eleverna i klass fem är dock segervissa, men inte alla är övertygade om att de kommer att vinna.

– Alla tycker att det ska bli jättespännande, men vi har inte lagt ned mycket tid på träning. De flesta är övertygade om att vi kommer att vinna ändå. Jag tror det kan vara nyttigt för dem att se att även äldre kan vara duktiga, att träning ger färdighet, säger läraren Kjell-Ivar Karlsson.

Succé i Rossön

Vård- och socialförvaltningen har tidigare arrangerat liknande utmaningar i Rossön och de har blivit succé. Själva utmaningen består av att tävla i ett antal olika tv-spelssporter som till exempel fotboll, dart, golf, slalom och bowling. Exakt vilka sporter det verkligen handlar om på tävlingsdagen blir en överraskning. Alla som vill är välkomna till Allaktivitetshuset i centrala Strömsund för att heja på sina favoriter. Kommunalrådet Göran Bergström kommer att dela ut diplom till alla som är med.

Umgänge över generationsgränserna

– När vi körde i Rossön såg vi att det blev så lyckat att vi bestämde oss för att försöka sprida detta även till andra kommundelar. Det är ett roligt och nyttigt sätt att röra på sig under de kalla vintermånaderna och umgänget över generationsgränserna blir en extra bonus. Vi ser fram emot en lyckad tävling, säger Berit Nordkvist, inspiratör för ”Vem kan slå en pensionär” på vård- och socialförvaltningen.

 

Mer information
Berit Nordkvist, vård- och socialförvaltningen, 0670-163 12, 070-26 17 837

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: