Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Allaktivitetshuset Saga.

Vid invigningen av Kulturveckan är det också nyinvigning av nyrenoverade Saga i Strömsund. Susanne Hansson, kommunstyrelsens ordförande, klipper bandet lördagen 4 februari.

Pressmeddelande • Publicerad:

Invigning av Saga och Kulturveckan 4 februari

På lördag 4 februari startar årets Kulturvecka i Strömsunds kommun. Då är det också högtidlig nyinvigning av Saga som genomgått renovering.
– Vi vill göra kulturen mer lättillgänglig. Kultur är en del av livet och berör alla på ett eller annat sätt, säger kultursamordnaren Marie Haglund.

Glädje är temat för årets Kulturvecka i Strömsunds kommun. Torgny ”Kingen” Karlsson inviger veckan lördagen 4 februari tillsammans med konferencieren Lars ”Fille” Strömqvist från Garvsyra och Strömsunds musikförening.

Det blir då dubbel invigning eftersom det också är nyöppning av Saga. Kommunstyrelsens ordförande, Susanne Hansson, klipper invigningsbandet. För den som vill delta under invigningen är det först till kvarn som gäller eftersom antalet platser är begränsat.

Nyinvigning av Saga

Lokalen, som tidigare varit biograf, byggdes 1957 och har nu blivit tillgänglighetsanpassad och fått ny ventilation. ­Den ska nu fungera som en mötesplats i Allaktivitetshuset Saga.

– Kulturveckan är ett sätt för oss att hjälpa alla utövare att lyfta sina arrangemang, bland annat genom gemensam annonsering. Jag brinner för kulturen, den är en del av livet och berör alla på ett eller annat sätt. Därför känns det kul med en hel vecka där kulturen får blomma ut, säger Marie Haglund, kommunens nya kultursamordnare.

Kultur tillgänglig för alla

Hon vill göra kulturen tillgänglig för alla, och poängterar att det inte spelar någon roll vilken bakgrund, nationalitet eller ålder man har. Kultur är något alla kan ta till sig och ha glädje av.

– Under årets Kulturvecka är det många olika aktiviteter spridda över stora delar av kommunen. Det är också en del samiska inslag, bland annat på Ströms hembygdsgård och i Gäddede, säger Marie Haglund.

Blandade arrangemang

Veckan bjuder utöver det på bland annat en temadag om mänskliga rättigheter, kaffestund med Kulturskolan, ljusgudstjänst och filmen Tjuvjägarna med besök av regissören John Tornblad. Bland arrangörerna finns både unga och gamla vilket ger veckan och arrangemangen bra bredd och spridning.

 

Mer information
Marie Haglund, kultursamordnare, 0670-162 62

Äldreomsorgen hakar på

De kvinnor och män som bor i särskilda boenden erbjuds varje vecka året runt att delta i större eller mindre arrangemang.

 

Under Kulturveckan finns information om dessa aktiviteter synliggjorda i varje boende. Anhöriga är också hjärtligt välkomna att delta i allt från Wii-spel till sittgympa.

 

Spana efter lokal affischering i de särskilda boendena!

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: