Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Klarar du dig under en längre kris?

Alla ska vara så pass förberedda att vi klarar en längre tid utan stöd från myndigheter i händelse av en kris. Vi bör ha ett förråd av vatten och förnödenheter likväl som förmåga att ordna värme och informationsinhämtning.

Dagens samhälle är mycket känsligare för störningar än vad det var förr. Det kan räcka med ett oväder eller elavbrott för att det ska bli allvarliga problem med försörjningen för många.

Sämre rustade

Många hushåll är sämre rustade för störningar då många inte är förberedda på att klara sig på egen hand utan hjälp från samhällets funktioner. Att som förr ha ett lager av mat är idag ganska ovanligt, särskilt i storstäderna där man har nära till livsmedelsbutiker och annan infrastruktur. Likaså är möjligheten att ta vatten från egen brunn mycket sällsynt även utanför staden. Öppen spis eller kamin finns dock fortfarande i många villahushåll.

Hjälp till svaga och sjuka först

Om de flesta av oss klarar de första akuta dygnen underlättar det för dem som är mest nödställda. Då kan samhällets resurser användas för att hjälpa svaga och utsatta människor, till exempel äldre, sjuka och barn.

Stearinljus.

Våra fem grundbehov

Människan behöver tillgodose sig vissa grundbehov för att fungera. Har vi inte tillgång till dem ger det psykiska och fysiska effekter ganska snabbt

  • vatten
  • mat
  • värme
  • sömn
  • trygghet.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: