Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Mohammad Amir Amiri, Marjan Janszen och Marie Kronqvist.

Mohammad Amir Amiri, Marjan Janszen och Marie Kronqvist arbetar på nya fiket på sporthallen i Strömsund.

Pressmeddelande • Publicerad:

Premiär för nytt fik i kommunal regi på sporthallen i Strömsund

I förra veckan slog Jobbcenter upp dörrarna till det nya fiket på sporthallen i Strömsund. Där får de anställda möjlighet till både språk- och arbetsträning.
– Det känns bra att kunna erbjuda ett antal arbetstillfällen och samtidigt bidra till ett nytt kvällsöppet café i Strömsund, säger Cathrine Sjögren, chef på kommunens arbetsmarknadsenhet.

Lokalerna i sporthallen bredvid Hjalmar Strömerskolan i Strömsund har genomgått omfattande renovering inför öppnandet. Väggar och tak är vitmålade och en pigg och blommig fondvägg möter besökarna med en färgexplosion. Stolarna är målade av deltagarna på Jobbcenter som också har konstruerat en soffa av lastpallar och sytt dynor i konstläder.

– Lokalen har verkligen fått ett lyft, vi är väldigt nöjda. Vår förhoppning är att det här ska bli en samlingspunkt både för föräldrar som väntar på sina barn som har olika aktiviteter i sporthallen, och för ungdomar ute på byn. Här ska alla vara välkomna, säger Cathrine Sjögren, chef på arbetsmarknadsenheten.

Satsning för de långt ifrån arbetsmarknaden

Det är deltagarna på kommunens Jobbcenter som ska sköta driften av caféet. Det är personer som befinner sig långt ifrån arbetsmarknaden och som varit arbetssökande under en längre tid eller har en funktionsnedsättning eller ett arbetshinder av något slag. Tre av dem heter Marjan Janszen, Marie Kronqvist och Mohammad Amir Amiri. De tycker det känns väldigt roligt att få denna nya möjlighet till både arbets- och språkträning.

– Jag har varit arbetssökande under lång tid och nu har jag fått möjlighet att vara här vilket känns väldigt roligt. Det är ett lyft för mig personligen och dessutom är det roligt, säger Marie Kronqvist.

Kvällsöppet café

Caféet på sporthallen kommer, med vissa undantag, att vara ordinarie öppet på vardagar mellan klockan 17.00 och 21.00. Vid matcher är det extraöppet. Bland annat finns hembakat fikabröd, nachotallrik, toast, godbitar och olika drycker.

– Det känns bra att kunna erbjuda ett antal arbetstillfällen och samtidigt bidra till ett nytt kvällsöppet café i Strömsund, säger Cathrine Sjögren.

 

Mer information
Cathrine Sjögren, chef arbetsmarknadsenheten, 0670-169 62

Fika.

Hembakat fikabröd och olika drycker är några av de saker som finns på caféet.

Inredningen i nya fiket.

Lokalerna är mysiga och nyrenoverade.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: