Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Pressmeddelande • Publicerad: 22 juli 2016

Kommunchefen lämnar kommunen för nytt jobb i Värmland

Efter sju år i Strömsunds kommun slutar nu Anders Andersson som kommunchef. Han har under fredagsmorgonen meddelat detta till personalen. Den 1 oktober börjar han sitt nya jobb som kommunchef i Eda kommun.
– Nu när barnen är stora är det dags för ett miljöombyte, säger han.

Anders Andersson kan se tillbaka på ett intressant och givande arbete som kommunchef i Strömsunds kommun. Just nu händer det mycket i kommunen med bland annat byggnation av en ny idrottshall i Strömsund, konstgräsplan i Kyrktåsjö och bredbandsutbyggnad på flera håll. Kommunen är också aktiv när det gäller att påverka utvecklingen i bland annat polisfrågan.

 

– Det har varit spännande år. Men efter 18 år i norra Sverige och med snart vuxna barn känner jag och min fru efter en längre tids övervägande att det är dags att byta miljö. Därför söker vi oss söderut och lite närmare släkten, säger han.

Flyttar till Värmland

Kommunstyrelsens ordförande Susanne Hansson, (S), har under en längre tid haft kännedom om Anders Anderssons önskemål om att flytta söderut. Den 1 oktober börjar han sin nya tjänst som kommunchef i Eda kommun i västra Värmland.

 

– Anders har utfört ett mycket gott arbete, inte minst vad gäller samverkan med Norge i Frostvikenområdet. Han har jobbat för en positiv utveckling och fört framgångsrika dialoger med olika myndigheter för att behålla och utveckla servicen i hela kommunen, säger hon.

Rekryteringen redan igång

Strömsunds kommun har redan påbörjat rekryteringen av en ny kommunchef.

– Vi riktar ett varmt tack till Anders och önskar honom lycka till med sitt nya uppdrag i Eda kommun, säger Susanne Hansson.

 

Mer information
Susanne Hansson, kommunstyrelsens ordförande, 070-653 78 79
Anders Andersson, kommunchef 070-990 23 43

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: 21 februari 2017