På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Publicerad: 6 oktober 2016

Tyck till om Strömsunds kommun i årets medborgarundersökning

Nu är det dags för höstens omgång av SCB:s medborgarundersökning. I dagarna får 600 personer i Strömsunds kommun en enkät i brevlådan och därmed möjlighet att tycka till om verksamheterna i sin kommun och hur det är att bo och leva här.

Medborgarundersökningen är en enkätundersökning som SCB, på uppdrag av Sveriges kommuner, genomfört två gånger per år sedan 2005. Sedan starten är det totalt 265 av Sveriges 290 kommuner som vid något tillfälle valt att delta.

Allt fler kommuner deltar

Intresset för medborgarundersökningen växer bland landets kommuner och höstens omgång med 81 deltagande kommuner är rekord. Ju fler kommuner som deltar, desto större möjligheter för kommunerna att jämföra sina resultat med andra kommuner med liknande förutsättningar. Bland de kommuner som deltar i höstens undersökning finns Göteborgs stad som har närmare 550.000 invånare och Arjeplog som har färre än 3.000 invånare.

600 utvalda i Strömsunds kommun

De personer som tillfrågas är ett slumpmässigt urval, som dras från befolkningsregistret, 600 i kommuner med färre än 10.000 invånare och 1.200 i större kommuner. Sammanlagt är det 88.000 personer, i åldrarna 18 till 84 år som tillfrågas i höstens undersökning.

 

För att få bästa kvalitet i undersökningen är det viktigt att så många som möjligt svarar. I enkäten får medborgarna tycka till om arbets- och fritidsmöjligheter, boende och trygghet. De får också säga hur de upplever den kommunala servicen inom till exempel barnomsorg, skola och äldreomsorg.

 

– Jag hoppas att så många som möjligt av de utvalda tar sig tid att svara på frågorna. Åsikterna är värdefulla för oss i arbetet med att skapa en kommun där människor trivs och vill bo kvar, säger kommunstyrelsens ordförande Susanne Hansson, (S).

Svara via webb eller pappersenkät

Den som är med i undersökningen kan själv välja att svara med hjälp av pappersenkäten eller logga in och svara via webben. Den som svarar via webben kan också välja att besvara enkäten på engelska, finska eller spanska. Vill man hellre svara på pappersenkäten översatt till arabiska går det att beställa en sådan från SCB.

SCB:s undersökning

Fakta

Resultaten av höstens undersökning kommer att skickas till de deltagande kommunerna i början av december och den 14 december kommer samtliga resultat att läggas ut på

SCB:s webbplats.

www.scb.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 23 februari 2017