Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Lärare och på gång

Välkomna till oss på Kulturskolan i Strömsunds kommun. Vi undervisar i hela kommunen och träffar elever från årskurs 1 i grundskolan till gymnasiets årskurs 3. Undervisningen sker enskilt eller i grupp beroende på vilken kurs du väljer. Alla våra kurser är GRATIS för att vara tillgängliga för alla!

Strömsunds kommunala kulturskola erbjuder undervisning på flera olika instrument, sång, musikal, animering, film, foto och dans.

På gång

Våren 2021

På grund av Covid-19 är ingenting "som vanligt" men vi jobbar på med vår verksamhet och ser fram mot att öppna dörrarna mer framöver. Det är annorlunda, vilket vi ser som en rolig utmaning, men då vi inte blandar elever från olika klasser och skolor finns vissa utmaningar. Det finns möjlighet att få undervisning på distans via StudyAlong.

Vårföreställningar - digitala uppvisningar från kulturskolan

Istället för uppvisningar/vårshow kommer vi i år att publicera digitala vårföreställningar/filmer med elevinslag på YouTube-kanalen Kultur och fritid, Strömsunds kommun under hela vecka 20.

Elever från hela kulturskolan deltar och visar upp vad de jobbat med under läsåret.

På så vis hoppas vi sprida glädje och skicka energi till alla i kommunen.

Hjärtligt välkomna att koppla upp er!


Program kommer att presenteras i början av maj.

Vårföreställningar med Kulturskolan

Anmälan för läsåret 21/22 är öppen!

Välkommen att anmäla er till kurser för läsåret 21/22. Det går att boka kurser till alla områden i kommunen.

Nyhet i årskurs 1 är något vi kallar "Teams" - en prova-på-verksamhet där man får känna sig för lite. 

Kurskataloglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kulturskolans lärare

På grund av lärarnas olika specialområden förekommer lokala variationer. Trots det är målet detsamma, att ge eleverna en stimulerande och utvecklande hobby.

Mejl till kulturskolans lärare

Om du vill kontakta oss via mejl är adressen: fornamn.efternamn@stromsund.se men utan å, ä och ö. Ersätt alla mellanslag med en punkt.

Agneta Wallberg.

Agneta Wallberg Dragspel är livet tillsammans med djur och natur. På kulturskolan undervisar jag i sång på skolorna i Strömsund.

Birgitta Mårtensson undervisar i sång, piano, keyboard, tvärflöjt, bruksgitarr och musiklek. Arbetar i Hoting, Kyrktåsjö och Backe. Bor på landet tillsammans med min man och vi har kossor, får, katt och två hundar.

070- 510 90 38

Börje Johansson undervisar i trummor, gitarr, saxofon, blockflöjt och animering. Arbetar i Strömsund, Hoting och Backe. På fritiden tar jag mig gärna en tur med min mountainbike och det händer även att jag joggar en sväng, eller tillbringar någon timme i soffan med en god bok. Pysslar gärna med små renoveringsprojekt på min kåk i Strömsund. Fiske är ett annat trevligt fritidsintresse, och kanske framför allt på vintern i samband med en skotertur.

070-346 63 58

Gunilla Lunde bor och arbetar i Gäddede. Jag anser mig ha världens roligaste och mest spännande jobb! Undervisar i Piano, keyboard, gitarr, bas, trummor, fiol, blockflöjt, ukulele och sång. Jag har även musiklek i Förskoleklass. När jag inte jobbar umgås jag gärna med min familj och de två hundarna.

070-510 90 61

Johanna Liljemark undervisar i dans i Strömsund, Backe och Hoting.

Jag utbildade mig till danspedagog på Dans och Cirkushögskolan i Stockholm.

Jag är född och uppvuxen i värmländska Torsby men flyttade till ett stort gult hus i Yxskaftkälen 2014, där jag bor tillsammans med min familj och hundar.

070-510 30 64

Kenneth Berg undervisar fiol, cello, piano, ukulele, keyboard, trummor (i Hammerdal), film, foto och animering. Jag undervisar på skolorna i Strömsund och Hammerdal. På min fritid är jag gärna ute och fiskar, jagar och tittar på film. Så klart tycker jag om att spela också. Jag bor i Laxviken, i ett hus som jag brukar måla och snickra på. Jag tycker om att fara ut och upptäcka nya platser runt om där jag bor.

070- 510 60 65

Roger Cedervall undervisar främst på gitarr men även på elbas och dragspel. På fritiden ägnar jag mej bland annat gärna åt olika byggprojekt. Jag tycker även om att både laga mat och att äta den. Jag tycker att jag har världens trevligaste jobb som får träffa alla dessa trevliga barn och ungdomar. Jag hoppas att vi ses till hösten!

070-510 50 82

Sven-Gösta Näslund undervisar i Hoting, Tåsjö, Backe och Strömsund i gitarr, bas, trummor, blockflöjt, ukulele, brukskeyboard och musiklek.

Jag bor i Hoting och på fritiden gillar jag att umgås med min familj.

Jag är även verksamhetsledare för Kulturskolan.

070-510 80 53

Therese Didrick
Tjena, jag heter Therese, min favoritfärg är grön, jag älskar att laga mat och pluggar gärna för att lära mig nya saker. Jag undervisar i dans, sång och musikal. På mina klasser jobbar vi bl.a. med teknik och rytmik, men också mycket med eget skapande och samarbete.

Läsåret 20/21 träffar du mig på Kulturskolans alla musikalklasser. Sångelever har jag i Hammerdal och Strömsund och dansar gör jag med alla danselever i Backe, Hammerdal och Gäddede.
Hoppas vi ses!

076-1040943

Relaterad information

Kontakta oss

Kulturskolan

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: