Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Pressmeddelande • Publicerad:

Caroline först ut att få stipendium för sitt examensarbete

Caroline Holmgren som studerat till byggingenjör vid Mittuniversitetet blev i december först ut med att få stipendium från Strömsunds kommun för sitt examensarbete.
– Jättekul att bli uppmärksammad för det jobb man lagt ned, säger hon.

I juni förra året blev Caroline Holmgren klar med sin utbildning till byggingenjör vid Mittuniversitetet i Östersund. Under utbildningen gjorde hon sitt examensarbete på SCF Betongelement AB i Strömsund. Ett arbete som hon i december fick ett stipendium för från Strömsunds kommun, allt tack vare att hon valde att studera på ett universitet eller högskola inom området för Akademi Norr.

 

– Akademi Norr använder en modell för långsiktig finansiering av stipendier för studenter som genomför examensarbeten i någon av kommunerna. Vi beslutade att stötta tre examensarbeten under förra året och stöttar lika många i år. Det känns viktigt och roligt att få uppmärksamma studenter som väljer att göra sina examensarbeten på ett företag i vår kommun, säger Susanne Hansson, som är kommunstyrelsens ordförande och sitter med i direktionen för Akademi Norr.

Undersökt betongkvaliteter

I sitt examensarbete på SCF Betongelement AB undersökte Caroline Holmgren skillnaden mellan olika betongkvaliteter. Så här lät motiveringen till hennes stipendium på 10.000 kronor:

 

”Carolines arbete har gett en god fingervisning för våra konstruktörer vid val av betongkvalitet för att få en så kostnadseffektiv balans mellan armering och betonghållfasthet som möjligt”.

 

– Hennes arbete har varit väldigt betydelsefullt för oss, vi har nu fått en mycket bra vägledning kring vilka kvaliteter vi ska välja till elementen när vi planerar olika jobb. Det är bra både konstruktionsmässigt och ekonomiskt. Det är lättare för oss att välja rätt material till jobbet, säger Fred Liljegren, chef för konstruktionsavdelningen på SCF.

Trivs med sitt yrkesval

Caroline Holmgren är mycket glad och stolt över sitt stipendium. Sedan sin examen jobbar hon nu som konstruktör på WSP i Östersund och hon trivs med sitt yrkesval.

 

– Det var jättekul att bli uppmärksammad för det jobb man lagt ned på examensarbetet. Det var en intensiv tid men allt flöt på mycket bra och samarbetet med SCF fungerade perfekt. De ska ha stort tack för handledning och hjälp, säger hon.

 

Mer information
Caroline Holmgren, stipendiat, 073-063 80 80
Fred Liljegren, SCF, 0670-64 84 31
Susanne Hansson, kommunstyrelsens ordförande, 0670-161 61

Caroline Holmgren är den första som fått stipendium från Strömsunds kommun för sitt examensarbete. Från vänster: Fred Liljegren, SCF Betongelement AB, Inger Eriksson Liljegren, Lärcentrum, Anders Blomberg, Strömsunds utvecklingsbolag, Caroline Holmgren, Karin Holmquist, chef för framtids- och utvecklingsförvaltningen samt Susanne Hansson, kommunstyrelsens ordförande. Foto: Gerd Sjöberg

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: