På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


| Press

Karta som visar South Lapland

Destination South Lapland

Destination South Lapland (DSL) är destinationsbolaget i södra Lappland och norra Jämtland som arbetar för att stärka besöksnäringen. Området består av kommunerna i Vilhelmina, Dorotea, Åsele och Strömsund och är till ytan lika stort som Belgien men med endast 25.000 invånare.

Här finns bland annat 10.000 sjöar och 150 bergstoppar över 1.000 meter. Området rymmer även fyra fjällområden med liftar, en rik kultur samt 400 mil skoterleder. Området sträcker sig från norra Jämtland och en bra bit norrut in i Västerbotten och området erbjuder både fjäll och skogsmarker, vilket vi anser är förutsättningarna fantastiska för friluftsaktiviteter i toppklass.

Om destinationsbolaget

Destination South Lapland AB är destinationsbolaget för södra Lappland och norra Jämtland. Kommunerna Strömsund, Dorotea, Åsele och Vilhelmina äger bolaget tillsammans. Trots att bolaget är kommunägt så styrs det av näringslivet. Majoriteten av bolagets styrelse är medlemmar från SLIF, företagarnas intresseförening. I praktiken betyder detta att det är företagarna som påverkar vad Destination South Lapland gör.

 

Syftet med destinationsbolaget är att stärka besöksnäringen i regionen. Detta sker på olika sätt. Mycket handlar om att marknadsföra regionen, oftast med turistföretagen och deras produkter som paketeras i destinationsbolagets bokningssystem. När en produkt paketeras och säljs via Destination South Laplands kanaler omfattas den av Kammarkollegiets resegaranti, något som researrangörer behöver ha i Sverige.

Arbetar för att gynna turismen

Förutom marknadsföring pågår en stor del av arbetet som Destination South Lapland gör i det tysta. Mycket av tiden spenderas med att påverka beslut och riktlinjer som ska gynna turismens utveckling i regionen. De som arbetar i Destination South Lapland sitter med i olika regionala arbetsgrupper som bland annat påverkar planering av trafik för att passa turismen. De arbetar också med att träffa och bjuda in internationella researrangörer.

Vad tycker du att DSL ska göra?

Engagera dig i South Laplands intresseförening, SLIF, och var med och påverka utvecklingen av turismen i regionen.

Information om SLIFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Strömsund turism

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 23 mars 2017