Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Studera till sjuksköterska i Strömsund

I januari 2025 startar Mittuniversitetet ytterligare en decentraliserad utbildning till sjuksköterska i Strömsund. Det ger dig en unik möjlighet att utbilda dig i närområdet, och du kan minimera resorna till campusorterna. Ansökan öppnar den 13 september. Det finns även andra yrkesutbildningar för vuxna via den kommunala vuxenutbildningen, sista ansökningsdag för dessa är 2 augusti.

Dina studier kommer i största möjliga mån att utgå från den studieort du sökt till, där du troligen också är bosatt. En stor del av din verksamhetsförlagda utbildning, VFU, kommer också att ske på den lokala orten eller så nära det går. Viss VFU och praktiska examinationer kan du behöva göra på annan ort eller campus i Östersund eller Sundsvall.


Studieorter inom programmet:

  • Kramfors
  • Sollefteå.
  • Strömsund.
  • Ånge.
  • Åre.

Små studiegrupper

Du kommer att ingå i en mindre studiegrupp på den studieort du sökt till. Många av föreläsningarna kommer att ske digitalt där du och din studiegrupp bildar en egen klass tillsammans med övriga studiegrupper från de andra studieorterna inom programmet. Din lokala studiegrupp får också en egen mentor som är en lärare från Mittuniversitetet.

Ansökan öppnar 13 september

  • Ansökan är öppen 13 september till 15 oktober.

Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2. Det finns möjlighet att komplettera förkunskaperna.

Övriga yrkesutbildningar för vuxna i kommunen

Du kan också utbilda dig till CNC-operatör, elektriker och undersköterska, eller gå en påbyggnadsutbildning för svetsare via den kommunala vuxenutbildningen.

  • Sista ansökningsdag för dessa utbildningar är 2 augusti.

Läs mer om yrkesutbildning för vuxna på Hjalmar Strömerskolans webbplats Länk till annan webbplats.

Kontakta oss

Lärcentrum

Box 520

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: