Lyssna på sidan Lyssna

Under sommaren får du möta personer som arbetar förebyggande mot radikalisering och våldsbejakande extremism.

Publicerad:

Lyssna på Resurscentrums kunskapspodd i sommar

Den första poddserien handlar om radikalisering och våldsbejakande extremism, där du får möta gäster som arbetar förebyggande både på lokal såväl som på nationell nivå.

Podden sprider kunskap och ger inblick i Resurscentrums olika arbetsområden.
Gäster på lokal nivå är kommunens säkerhetsskyddschef Richard Persson, lokal samordnare mot våldsbejakande extremism Elisabeth Lindholm, kommunpolis Mariana Handler samt kommundirektör Anneli Svensson.

Stor bredd bland gästerna

På nationell nivå får du lyssna till chefen för Center mot våldsbejakande extremism Jonas Trolle, tidigare kommissarie och operativ chef på spaningsroteln vid Länskriminalen i Stockholm som ledde spaningarna efter ”Kapten klänning”.


En av de forskare som gästar podden är Christer Mattsson. Han har bland annat under många år följt Nordiska motståndsrörelsen och är aktuell med boken ”En resa till hjärtlandet”, baserad på en vetenskaplig studie av hur rasism och nazism reproduceras på specifika platser i Sverige.


Poddseriens andre forskargäst Magnus Ranstorp syns flitigt i nyhetsinslag rörande terrorism. Han är statsvetare och terrorforskare vid Försvars-högskolan och särskild rådgivare vid EU:s Radicalisation Awareness Network. 2019 var Magnus en av Sommarpratarna i P1.

Lyssna på podden på begripligt.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Så lyssnar du på podden

  • Där poddar finns.
  • På Resurscentrums webbplats www.begripligt.nu, där finns den även i en läsbar version.

Den första podd-serien är producerad av projekt STAD, som står för Strategiskt arbete för demokrati. Projekt STAD finansieras av Center mot våldsbejakande extremism (CVE).

Kontakta oss

Resurscentrum

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: