Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Utbilda dig till arbetsterapeut

Nu får du en unik möjlighet att läsa arbetsterapeutprogrammet på distans från Strömsund. Därmed kan du minimera dina resor till studieorten Umeå. Sista ansökningsdag är 15 april.

Arbetsterapeutprogrammet, distans 180 p

Vill du stödja personer att kunna göra de aktiviteter de vill eller behöver för att ha en meningsfull vardag och vara en del av samhället? Som arbetsterapeut möter du personer som av olika anledningar har utmaningar i sina liv på grund av olika sjukdomar, funktionsnedsättningar och sociala förhållanden.

Studera på distans

Att studera på distans innebär inte att studera ensam. Distansstudierna kombineras med fysiska kursträffar i Umeå en till tre gånger per termin och flera uppgifter görs i grupper då ni ses, antingen digitalt eller fysiskt. På plats i Umeå övar du och prövas i praktiska yrkesmoment. Den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) som ligger i termin 4, 5 och 6 genomförs inom de tre regioner vi har avtal med: Västernorrland, Västerbotten och Jämtland/Härjedalen.

Nytt från hösten 2024

Nytt inför hösten 2024 är att arbetsterapeutprogrammet decentraliseras till vissa orter i den Norra regionen. Detta är en del av regeringens satsning för att kompetensförstärka glesbygd. Det innebär att du får en unik möjlighet att i mån av plats kunna välja studieort, varifrån du får reseersättning till och från kursträffarna i Umeå. Du kommer så långt som möjligt få genomföra dina praktikperioder (VFU) på eller i närheten av den valda studieorten.

 

De studieorter du kan välja mellan är: Skellefteå, Lycksele, Dorotea, Norsjö, Sorsele, Storuman, Vilhelmina, Åsele, Kramfors, Sollefteå, Örnsköldsvik, Ånge, Strömsund, Östersund, Sveg.

 

Ansökan till studieorterna sker efter avslutad antagning till distansprogrammet. Urval till studieort sker enligt förtursregler i Umeå universitets regelverk och sker i mån av plats till respektive studieort.

Anmälan och information om utbildningen på Umeå universitets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fakta

  • Start Höstterminen 2024
  • Studieort Umeå
  • Undervisningsspråk Svenska
  • Antal platser 45 st
  • Studieform Distans
  • Studietakt 100%
  • Behörighet Grundläggande behörighet och Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2
  • Urval Betyg-Högskoleprov 66/34 procent

Kontakta oss

Lärcentrum

Box 520

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: