Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Ökad kunskap kan förebygga självmord – gå kostnadsfri, digital utbildning

Den 10 september infaller den internationella suicidpreventiva dagen. En viktig del för att förebygga självmord är att öka kunskapen hos allmänheten. Suicide Zero har tagit fram en kostnadsfri, digital utbildning som du kan se via dator eller mobiltelefon.

Varje år tar runt 1.500 människor sina liv. Suicide Zero arbetar sedan 2013 för att minska självmorden genom att lyfta frågan, identifiera samhällsbrister och sprida kunskap.

Ökad kunskap kan rädda liv

En viktig del för att förebygga självmord är att öka kunskapen hos allmänheten. Fler än var tionde person har självmords­tankar någon gång i livet, men ofta är omgivningen ovetande.

 

Det är viktigt att fler vågar fråga om självmords­tankar, därför har Suicide Zero skapat Våga fråga Pocket. Den kostnadsfria, digitala utbildningen består av sex korta avsnitt och filmer.

Till Suicide Zeros utbildning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ljusmanifestationer den 10 september

Den 10 september är det den internationella suicidpreventiva dagen och i länet anordnas minnesstunder, ljusmanifestationer och olika aktiviteter. Ljusmanifestationen i Kungsträdgården i Stockholm sänds live via Suicide Zeros Facebooksida.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: