Lyssna på sidan Lyssna
Vårbild av Fyrås förskola

Fyrås förskola

Fyrås förskola ligger i Fyrås en mil utanför Hammerdal. Vi har en fantastisk utemiljö med skog och skidspår alldeles runt hörnet. Stor och härlig utegård med bland annat en grillkoja där vi ibland lagar vår lunch. Naturen går som en röd tråd i vår verksamhet.

Vi på Fyrås förskola strävar mot samma mål med utgångspunkt från läroplanen. Varje vecka här hos oss innehåller lärorika aktiviteter och samlingar. Föräldrarna ges stor möjlighet till inflytande i verksamheten.

Stimulera fantasin

Vår verksamhet styrs av förskolans läroplan som säger att förskolan ska präglas av en pedagogik där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet. På Fyrås förskola organiserar vi verksamheten så att barnen får rikligt med tid, rum och material som är anpassat efter ålder, mognad och intresse. Barnen ska få upplevelser som stimulerar fantasi, kreativitet och förmåga att leka. Vi arbetar mycket med frågor som rör värdegrund.

Fina utemiljöer

På förskolan arbetar en förskollärare och tre barnskötare. Vi har tillgång till fina utemiljöer, en stor och härlig gård med stor gräsmatta som inbjuder till varierande och stimulerande utelek. Gården är utrustad med två gungställningar, en lekstuga, en roddbåt och sandlådor. Vi har också ett flertal bärbuskar och ett trädgårdsland där vi själva planterar med jord från vår kompost. Dessutom har vi skogen ett stenkast bort.

 

Maten får vi från Åshamras kök.

Våra öppettider

Vi anpassar våra öppettider efter föräldrarnas behov. Just nu har vi öppet vardagar klockan 6.00–17.30.

Välkommen!

Jag heter Ewa Ottosson och är rektor.


Kontakta mig om du har några frågor.

Sjukanmälan

Vid sjukdom måste du som förälder eller vårdnadshavare meddela oss på förskolan. Ring eller skicka SMS så fort som möjligt på morgonen.

 

Telefonnummer

072-228 22 59

Matsedel.

Kontakta oss

Fyrås förskola

Fyrås 565

833 48 Hammerdal

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: