Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Hundar drar hundspann.

En härlig bild från tidigare års draghundstävling i Norråker. Foto: Martin Wagenius

Publicerad:

Upplev Beaver Trap Trail i Norråker 23–25 mars

Torsdagen den 23 mars startar årets upplaga av Beaver Trap Trail. Det är en draghundstävling som i år lockar 42 startande från åtta länder till någon av de tre klasserna. Den längsta är 35 mil och räknas som en av Sveriges tuffaste. I samband med målgången i Norråker den 25 mars är det även vintermarknad.

Beaver Trap Trail är vida känd i draghundskretsar och tävlingen har arrangerats av Norråkers IF ända sedan 2003. Namnet kommer från att spåren till största delen följer den gamla Bäverjaktsleden från Norråker norrut mot Borgafjäll.

Tre olika klasser

Den längsta sträckan, BTT 350, är Sveriges längsta och tuffaste slädhundstävling. Utöver den finns även klasser på 120 och 250 kilometer. Samtliga har start och mål i Norråker.


De två längsta klasserna har en checkpoint i Borgafjäll och spåren går på fjället norr om Borgafjäll för att sedan komma tillbaka till Norråker igen. I BTT classic som är 120 kilometer tältar de tävlande två nätter på en vildmarkscheckpoint på Saxvattnet (mellan Borgafjäll och Norråker).

Deltagare från hela Europa

Årets tävling lockar 42 startande från åtta länder.

– Vid målgången i Norråker på lördag den 25 mars har byn en välbesökt vintermarknad och hundspannen går i mål mitt i marknaden. En riktig vinterfest! Varmt välkommen, hälsar Ida Collin i Norråkers IF.


Vi önskar arrangör och deltagare

stort lycka till!

Vackra vyer väntar deltagarna under Beaver Trap Trail.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: