På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Solgårdens förskola

Solgårdens förskola

Solgårdens förskola ligger i Hoting mittemot Nya närvården och folktandvården. Vi är en förskola för fyra- och femåringar.

På Solgårdens förskola går cirka 20 barn och här arbetar avdelningarna gemensamt. Alla barn har möjlighet att använda hela förskolan för att hitta aktiviteter som passar deras intressen och behov.  

Så jobbar vi

På Solgårdens förskola har vi utformat miljön så att det finns olika ”stationer” att utforska som exempelvis magnetbord, legohörna och pysselhörna.

Utrymme för fri lek är också en del i vår verksamhet, då den är viktig för barns utveckling.


På måndag-, tisdag- och torsdagförmiddagarna delar vi in barnen i en fyraårsgrupp och en femårsgrupp där verksamheten är styrd av pedagogerna och därmed anpassad till barnens ålder och utveckling.


All verksamhet utgår från förskolans styrdokument, de finns att läsa på Skolverkets webbplats.

Vår personal och vår miljö

På förskolan arbetar fyra pedagoger varav en tjänst delad på kök och barngrupp. Vi har även tillgång till en specialpedagog som arbetar i området.


Vår inomhusmiljö är anpassad efter barnens ålder med ett stort lekrum som är indelat i olika lekmiljöer anpassade efter barnens intressen och behov. Det finns även mindre rum där barnen kan leka, spela spel och ta det lugnt.


Vi är ofta ute och då har vi möjlighet att använda Centralskolans lekplats och annan lekplats. Närheten till skogen och sjön ger oss möjligheter att erbjuda barnen utflykter och äventyr i naturen.


Maten får vi från Centralskolans kök.

Våra öppettider

Vi anpassar våra öppettider efter föräldrarnas behov. Just nu har vi öppet vardagar klockan 6.00–17.30.

Ann-Kristin Lindqvist, förskolechef.

Välkommen!

Jag heter Ann-Kristin Lindkvist och är förskolechef.

 

Kontakta mig om du har några frågor.

Sjukanmälan

Vid sjukdom måste du som förälder eller vårdnadshavare meddela oss på förskolan. Ring eller smsa oss så fort som möjligt på morgonen.

 

Telefonnummer

Kometen: 072-244 20 43 Galaxen: 070-287 93 09

Matsedel

Kontakta oss

Solgårdens förskola

Telegatan 1

830 51 Hoting

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 19 mars 2019