Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Mittuniversitetet startar decentraliserad sjuksköterskeutbildning i Strömsund

Hösten 2023 startar en decentraliserad utbildning till sjuksköterska i Strömsund. Det innebär att du får en unik möjlighet att utbilda dig i närområdet, och kan minimera resorna till campusorterna för att läsa din utbildning. Ansökan öppnar den 15 mars.

Dina studier kommer i största möjliga mån att utgå från den studieort du sökt till, där du troligen också är bosatt. En stor del av din verksamhetsförlagda utbildning, VFU, kommer också att ske på den lokala orten eller så nära det går. Viss VFU och praktiska examinationer kan behöva utföras på annan ort eller campus i Östersund eller Sundsvall.


Studieorterna inom programmet är:

  • Funäsdalen.
  • Hammarstrand.
  • Sollefteå.
  • Strömsund.
  • Ånge.

Små studiegrupper

Du kommer att ingå i en mindre studiegrupp på den studieort du sökt till, där stora delar av undervisningen sker via ortens angivna lärcenter eller liknande. Många av föreläsningarna kommer att ske digitalt där du och din studiegrupp bildar en egen klass tillsammans med övriga studiegrupper från de andra studieorterna inom programmet. Din lokala studiegrupp får också en egen mentor som är en lärare från Mittuniversitetet.

Behörighetskrav och ansökan

Ansökan öppnar den 15 mars 2023. Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2. Det finns möjlighet att komplettera förkunskaperna.

Kontakta oss

Lärcentrum

Box 520

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: