På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Ansvar och roller

Miljö- och byggnämnden i Strömsund är ansvarig kontrollmyndighet för den livsmedelshantering i kommunen som inte tillhör primärproduktionen eller kräver godkännande av Livsmedelsverket. Personal på miljö- och byggavdelningen utför kontrollen. Vi som arbetar med livsmedelskontroll gör regelbundna inspektioner på de livsmedelsanläggningar som finns i kommunen.

Det är alltid ditt ansvar som livsmedelsföretagare att hålla dig uppdaterad och veta vad som gäller för företaget och uppfylla lagstiftningens krav. Det är även ditt ansvar som livsmedelsföretagare att servera säker mat.

Vi gör kontroller

I miljö- och byggavdelningens uppgifter ingår att göra kontroller på registrerade livsmedelsanläggningar. Vi registrerar livsmedelsanläggningar, men kan också förbjuda verksamheter eller förelägga dem att vidta vissa åtgärder. Det gör vi om vi märker att de inte uppfyller lagstiftningens krav. Föreläggande och förbud kan förenas med vite.

Lämnar enklare råd och anvisningar

Vi lämnar enklare råd och anvisningar, men genomför inte utbildningar för livsmedelspersonal, det gör utbildnings- och hygienkonsulter. Det finns flera skäl till detta, men en orsak är att vi inte ska vara konkurrenter till dessa företag.

Kontakta oss

Miljö- och byggavdelningen

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 12 april 2019