| Press

Strömsundshjärtat


VISIT STRÖMSUND


Lyssna på sidan Lyssna

SLAGET - Riksteatern


Folkets hus, Strömsund

Starkt relationsdrama kryddat med humor och oväntade vändningar.

Två bröder. Ben, den yngre söker lyckan i storstaden. Magnus, den äldre stannar hemma och jobbar i sin pappas motorcykelverkstad. När Ben, efter pappans död, kommer hem för första gången på 13 år har verkstaden förvandlats till en sophög av sönderplockade maskindelar och gamla snabbmatsförpackningar.

 

Mitt i smutsen möts bröderna. Ben i skräddarsydd kostym, och Magnus med läderjacka. Kontrasten kan inte vara större. Konflikten blir direkt och intrigerna hopar sig. Vem ska tala på begravningen? Vilka sanningar tillåts komma ut? Och varför kommer Bens första flickvän dit?

 

Slaget är en nyskriven pjäs av hyllade dramatikern Anders Lustgarten som tidigare har skrivit för Storbritanniens största teatrar. Dramat lyfter spänning på olika plan; politiskt om livet på landsbygden kontra en större stad, personliga relationer mellan två bröder, en kärlekshistoria samt skuld och hopp som följd av livsval.

 

Dritëro Kasapi, Riksteaterns teaterchef regisserar. Anders Lustgarten, dramatiker för pjäsen samt en politisk aktivist. Han har skrivit för Storbritanniens största teatrar. Dritëro Kasapi, Riksteaterns teaterchef regisserar. Dramat lyfter spänning på olika plan; politiskt om livet på landsbygden kontra en större universitetsstad, personliga relationer mellan två bröder, en kärlekshistoria samt skuld och hopp som följd av livsval.

 

Riksteatern Strömsund arrangerar ihop med Strömsunds kommun och Folketshusföreningen.

Övrig information

Kontaktinformation arrangör

Riksteatern Strömsund, 070-4227071

stromsund@riksteatern.se


Prisinformation

Kontakta arrangören för mer info


Information om tillgänglighet

Handikapptoalett, Hörselslinga, Parkering

Kontakta oss

Senast ändrad/granskad: