Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Flicka på äng i solnedgång.

Årets folkhälsoinsats

Folkhälsorådet uppmärksammar årligen någon som på ett föredömligt och aktivt sätt har tagit initiativ till åtgärder som positivt påverkar folkhälsan inom Strömsunds kommun.

Kommunen vill genom utmärkelsen uppmärksamma och uppmuntra insatser inom området folkhälsa utifrån folkhälsoprogrammets utvecklingsområden.

Årets folkhälsoinsats 2018

I samband med nationaldagsfirandet i Strömsund den 6 juni delade Folkhälsorådets ordförande Susanne Hansson ut utmärkelsen ”Årets folkhälsoinsats”.

Wivianne Kaalen

Motivering: Wivianne Kaalen har under hela sitt yrkesverksamma liv på
olika sätt arbetat och verkat för att främja hälsa. Hon har genom ett genuint
intresse uppmuntrat medborgare att träna och äta rätt för att förbättra hälsan och må bättre utifrån varje individs förmåga. Wivianne har ett glatt och trevligt sätt och hon månar verkligen om varje persons bästa. Många är de timmar som hon lagt ner för att vi i Strömsunds kommun ska få de verktyg vi behöver för att må bra.

Årets folkhälsoinsats 2017

2017 Ellinor Lindman, Björkvattnet och Ida Sundin, Backe

Motivering:

Ellinor Lindman har på ett föredömligt sätt tagit initiativ till åtgärder som främjar folkhälsa, social samvaro, välbefinnande och mångfald ur flera perspektiv. 

 

Genom sitt stora engagemang och sin drivkraft anordnar och genomför Ellinor olika hälsofrämjande aktiviteter för Frostviksborna, där alla är inkluderade och välkomna på samma villkor. Aktivitetsvecka för barn och unga under sommaren, lekar, motion, volleyboll, dagstur till Brännklumpen och korusträffar är några exempel på aktiviteter. 

 

Hon ger av sig själv utan vinning och är en stor inspirationskälla för befolkningen i Frostviken.


Ida Sundin har på ett föredömligt sätt tagit initiativ till åtgärder som främjar folkhälsa, social samvaro, välbefinnande och mångfald ur flera perspektiv. Ida brinner för barns och ungdomars rörelseglädje. Genom sitt stora engagemang och sin drivkraft har Backe IF:s ungdomsverksamhet utökats. 

 

Alla är inkluderade och välkomna på samma villkor. Aktiviteter genomförs under alla årstider. Några exempel är skidträning för barn och ungdomar vintertid, fotbollsträning och löpning under sommaren samt deltagande i tävlingar. På eget initiativ har Ida arrangerat löptävlingen Silsjönäs Run Challenge för främjande av hälsa och välbefinnande.

Fakta

Följander kriterier gäller

  • Delas ut till anställda, offentliga verksamheter, organisationer eller föreningar som på ett föredömligt och aktivt sätt har tagit initiativ till åtgärder som positivt påverkar folkhälsan inom Strömsunds kommun.
  • Med insatser för en bättre folkhälsa menas insatser som främjar hälsa och förebygger ohälsa. Insatserna ska bidra till ett socialt, fysiskt och psykiskt välbefinnande samt öka den jämlika hälsan mellan olika grupper i samhället.
  • Utmärkelsen består av ett diplom samt en summa på 4.000 kronor att användas för hälsofrämjande insatser som till exempel olika behandlingar, friskvårdsaktiviteter eller kulturella upplevelser.  

Med förslag/ansökan ska du skicka med en kort beskrivning av genomfört arbete samt hur det har bidragit till en bättre folkhälsa utifrån folkhälsoprogrammets utvecklingsområden.

Förslag/ansökan ska i första hand avse insatser som genomförts under närmast föregående kalenderår. 


Ansökan 1 april varje år

Sista dag för ansökan är 1 april varje år.

 

Observera: I år är ansökan förlängd till 31 maj 2020.

Kontakta oss

Folkhälsorådet

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 22 april 2020