Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Gemensam uppvärmning före löpningen runt elljusspåret på Rotnäset i Strömsund.

Publicerad:

Bredgårdsskolan samlar in pengar till förmån för Världens Barn

Under vecka 39 och 40 uppmärksammar Bredgårdsskolan i Strömsund barns rättigheter genom att delta i Jorden runt för Världens Barn. Onsdagen den 28 september lyckades elever och personal tillsammans ta sig 753 varv runt elljusspåret på Rotnäset som en del i Radiohjälpens insamling. Skolans insamling är öppen under hela hösten för den som vill skänka en slant till världens barn.

Bredgårdsskolan i Strömsund deltar under två veckor i Jorden Runt för Världens Barn, genom att försöka ta sig jorden runt i både kunskap och distans. Utmaningen började redan i klassrummet där eleverna fått information om barns rättigheter utifrån ett material som Utbildningsradion har tagit fram om barns situation i världen.

Sprang 753 varv

Onsdagen den 28 september flyttade man ut till Rotnäset i Strömsund och där lyckades elever och personal tillsammans ta sig 753 varv, á 900 meter, runt elljusspåret. I samband med aktiviteten startade skolan en insamling för Världens Barn och utmanade lokala företag att vara med och bidra.

– Personalen på skolan skänkte en krona för varje ”enkilometersvarv” eleverna tog sig runt! Det blev en rolig och stämningsfylld förmiddag, säger läraren Helene Englund.

Du kan bidra till insamlingen

Bredgårdsskolans insamling till förmån för Världens Barn är öppen under hela hösten. Bakom Världens Barn står bland annat Radiohjälpen och insamlingen är Sveriges största. Pengarna som samlas in går till projekt runt om i världen som stärker hundratusentals barns rätt till hälsa, skola och trygghet – något som just nu är viktigare än någonsin.


Du kan skänka pengar på två olika sätt:

Skänk pengar via Världens Barns webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skänk pengar via Swish QR-kod Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Porträtt: Laila och Jerry.

Skidåkarna Laila Kveli och Jerry Ahrlin från Team Engcon var på plats och höll i uppvärmningen.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: