Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Käll­sorte­ring och återvinning

Genom att återvinna och hantera ditt avfall rätt hjälper du till att hålla rent i kommunen. När du källsorterar kommer ditt avfall till användning på nytt. Återvinning spelar en viktig roll i ett hållbart samhälle. 

Vi sköter tömning och transport av hushållssopor till cirka 6.300 åretrunt-bostäder. Dessutom hjälper vi över 1.000 fritidshus och cirka 200 industri- och affärslokaler med deras hushållssopor.

 

De totala avfallsmängderna ökar varje år, liksom användningen av råmaterial. Det är därför viktigt att avfallet ses som en resurs och vi behandlar det på rätt sätt.

Återvinn och gör miljön en tjänst

Kommunen har flera återvinningscentraler (ÅVC) där du som privatperson eller företagare kan lämna ditt sorterade avfall. Det finns även flera återvinningsstationer i kommunen som Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) sköter. På återvinningsstationerna lämnar du förpackningar och tidningar.

Kontakta oss

AVA-enheten

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 15 september 2020