Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Vi är stolt partner till Östersund Staaren Pride

Den 2–3 september arrangeras årets Östersund Staaren Pride för att uppmärksamma och stärka HBTQI-personer i länet. Strömsunds kommun har beslutat att bli partner till arrangemanget för att visa att vi står upp för allas lika värde och ett mer inkluderande samhälle.

RFSL Jämtland Härjedalen arrangerar Östersund Staaren Pride den 2–3 september för att uppmärksamma och stärka HBTQI-personer i länet. Förkortningen HBTQI står för homosexuella, bisexuella, transpersoner, queera, intersexpersoner.

Vi stöttar allas lika värde

Strömsunds kommun är partner till evenemanget och stöttar därmed allas lika värde och rättigheten att få älska den man vill.

– Genom att bli partner visar kommunen att vi står upp för de mänskliga rättigheterna och för ett mer tryggt och inkluderande samhälle, säger kommunstyrelsens ordförande Susanne Hansson, (S).

Prideparad lördag 3 september

Östersund Staaren Pride pågår i två dagar. Lördagen den 3 september kan alla som vill delta i Prideparaden som utgår från Badhusparken i Östersund klockan 14.00. Under dagen pågår också Pride Park med olika utställare och aktiviteter i Badhusparken som uppladdning inför den stora paraden.

Strömsunds kommun tar ställning för att alla ska få älska den man vill.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: