På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Håll Sverige rent

Publicerad: 3 april 2017

Var med och håll Strömsund rent i vår!

Varje vår deltar Strömsunds kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp – både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2016 deltog 767 782 hjältar runt om i landet!

Från 15 februari är anmälningen öppen till Vi Håller Rent! Anmäl er på www.hsr.se/vihallerrentlänk till annan webbplats. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och skräpspel.

 

I Strömsund kommer vi distribuera materialet vecka 17. Anmälda deltagare får sitt material genom att kontakta miljö- och hälsoskyddsinspektör Annika Berglund.

Så gör du

  • Efter att du plockat skräp bör du sortera ut och lämna förpackningar på någon av Förpacknings- och tidningsinsamlingens (FTI) återvinningsstationer.
  • Restavfall i form av utsorterat brännbart avfall samt metall, plast och deponirest, som inte är förpackningar, kan du som privatperson lämna gratis på kommunens återvinningscentraler.
  • Utsorterat brännbart avfall kan du också lägga i din egen soptunna.
  • Skolor och förskolor kontaktar sin vaktmästare för omhändertagande av utsorterat avfall.

Vi Håller Rent är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

 

Var med du också i kampen mot skräpet!

Fakta

Från 15 februari är anmälningen öppen till Vi Håller Rent!

Anmälan: Håll Sverige rentlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och skräpspel.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Mejla till:

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 10 april 2017