På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Forsande vatten

Vattennivåerna är låga i hela landet. Tänk på att se över din förbrukning och inte spola mer än nödvändigt.

Publicerad: 24 april 2017

Var sparsam med vattenförbrukningen

Grundvattennivåerna i Sverige är i stora delar av landet just nu under, eller mycket under normala nivåer. Tänk därför på att vara sparsam med din vattenförbrukning.

Grundvattennivåerna i större delen av Götaland, Svealand och sydöstra Norrland bedöms fortsätta att sjunka under de närmaste månaderna. Sveriges geologiska undersökning (SGU) räknar med rekordlåga nivåer i vissa delar av landet. Även vid stora nederbördsmängder kan det ta lång tid innan nivåerna återhämtar sig.

Förbruka inte vatten i onödan

Även i vår kommun är det just nu låga grundvattennivåer och risken finns att nivåerna kan sjunka ytterligare. Därför är det viktigt att du tänker på att vara försiktig med vattenanvändningen och inte förbrukar vatten i onödan.

Så här minskar du vattenförbrukningen

  • Diska och tvätta fulla maskiner.
  • Diska inte under rinnande vatten.
  • Duscha istället för att bada.
  • Stäng av vattnet i kranen när du borstar tänderna.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Mejla till:

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 16 oktober 2017