På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Väder Strömsund

Nyheter och pressmeddelanden

Lediga jobb

+

Flytta hit

+
Inflyttarbild

Flytta till Strömsund

Om du väljer att flytta till Strömsunds kommun är det enkelt att ha en aktiv livsstil.

 

Vi är inte störst eller bäst, men vi är riktigt bra på flera saker. I små samhällen och byar är vi duktiga på att ta hand om varandra, barnen får en trygg uppväxt och du kan vara på jobbet ena dagen – och fånga storöringen i en vacker fjällsjö den andra.

 

Kontakta inflyttarservice

0670-167 20

Länk till inflyttarservice

Välkommen!

Evenemang

+
23
jan
STRÖMSUND
Siddhartha är en amerikansk dramafilm från 1972 i regi av Conrad Rooks, fotograferad av Sven Nykvist och med Shashi Kapoor i huvudrollen som Siddhartha Gautama. Den är baserad på romanen av Herman Hesse med samma namn.
24
jan
STRÖMSUND
DOWNSIZING föreställer sig en värld där norska forskare, som en lösning på planetens överbefolkning, uppfinner ett sätt att krympa människor till en dryg decimeters längd och därpå föreslår en 200-årig global övergång från stort till smått. I en miniatyrvärld räcker pengarna längre, och drömmen om ett bättre liv lockar medelklassmannen Paul Safranek (Matt Damon) och hans fru Audrey (Kristen Wiig) att ge upp sina stressiga liv i Omaha för att istället starta ett nytt miniliv. Ett val som leder till många spännande äventyr.I rollerna:Kristen Wiig, Matt Damon, Christoph Waltz, Rolf Lassgård, Jason Sudeikis, Laura DernRegi - Alexander PayneSpeltid - 135 minGenre - Drama, KomediÅldersgräns - Ej angivetOriginaltitel - DownsizingPremiärdatum - 2018-01-19
25
jan
STRÖMSUND
Vill du få nya upplevelser och intryck, roas för stunden eller lära för livet? Då är föreläsningsserien ”After Work” något för dig! Vi möts varje torsdag kl 13.00 för ca en timmes föredrag, föreställning etc. Det är som alltid fritt inträde, och ingen förhandsanmälan krävs. I samarbete med PRO Strömsund.2018 är det hundra år sedan det första samiska landsmötet på svensk sida av Saepmiehölls. Mötet i Östersund, Staare, var det första samlade steget mot en samisk riksorganisation,och var inspirerat av det som skett i Trondheim året innan. Förkämparna Elsa Laulaoch Daniel Mortenson hade då samlat ett hundratal samer till det allra första samiskalandsmötet. Mötet blev en kraftfull manifestation mot myndigheter och förtryck. Idagfiras dagen som nationaldag för alla samer. Varför var landsmötet så viktigt? Vad diskuterades?Vad händer i Staare nu hundra år senare?
25
jan
STRÖMSUND
Bil och motorintresserade träffas och umgås över en fika. Under 2018 träffas man på Folkets Hus i Strömsund sista torsdagen varje månad januari-maj och september-december. Under sommarmånaderna träffas man vid båthamnen varje torsdag med sina bilar och gör en utflykt till olika platser i och utanför kommunen.
27
jan
FYRÅS
Nutid & dåtid, lek & magi!SPÖKET OCH HOVMUSIKANTERNA För barn 3-7 år Musikerna övar för att spela på kungens dans-fest på kvällen, där bland annat Bellman för-väntas uppträda. Plötsligt händer det mystiska ting! Någon skojar med musikanterna. Ljuset blåses ut, noterna flyger i väg... Ett spöke från 2000-talet hälsar på! Medverkande Ola Sandström, sång & gitarr My Eklund, blockflöjt, Lina Söderholtz, violin, Emeli Jeremias, celloEntré 50 krArr: Sönnasjökören och FUFF