På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


| Press

Vandring längs Bjurälven – Heldagstur


Datum: 2017-07-25 – 2017-09-30 • Starttid klockan 00:00

Kategori: Guidade turer

Upplev unika geologiska formationer

Historien kring detta område sträcker sig långt tillbaka i tiden, till ett urtidshav för miljontals år sedan. Där bildades nämligen den kalksten som utgör grunden till detta unika område. Nu formar vattnet berggrunden till de formationer som väcker upptäckarglädjen hos de flesta.

Bjurälvens naturreservat angränsar till Korallgrottans naturreservat och tillsammans utgör de Sveriges mest utpräglade karstområde.

Vi möts vid gården Leipikvattnet. Härifrån vandrar vi 3 km en lättsam vandring på spångad led innan vi når karstområdet. På vägen berättar guiden om floran och historia kring bygden. Vi når en liten raststuga och nu har kommit in i karstlandskapet – här börjar äventyret!

Vi fikar lite av vår medhavda matsäck innan vi vandrar runt karstområdet. Här ser vi doliner, sluk och sifoner där vi ser hur älven försvinner ner och dyker upp på olika platser. Guiden berättar om områdets unika geologi och fantastiska flora. Den medhavda lunchen avnjutes vid lämplig plats. Vi passerar Isgrottan, Snödolinen och går igenom Blinda Dalen och ser Bjurälvsgrottan innan vi vänder tillbaka och vandrar tillbaka mot Leipikvattnet. Lederna är spångade och de branta partierna försedda med trappor. Turen anpassas självklart efter gruppens förmågor och önskemål.

En fantastisk vandringstur som saknar motstycke!

Bjurälven Vandring

Bjurälven Vandring

Om denna aktivitet

Telefonnummer
076-145 48 91, 073-903 35 97
E-postadress
Faciliteter
  • Grupparrangemang
  • Guidade turer
Pris
Vuxen 850 SEK Ungdom (16-19 år) 650 SEK Barn t o m 15 år gratis i vuxet sällskap.
Plats
Bjurälven

Senast ändrad/granskad: 24 april 2017