Sidhuvud Till Strömsunds kommuns startsida

|  Om webbplatsen  |  Felanmälan  |  Kontakt  |  A - Ö  |  Translate |

27 mars 2017

Välkommen till Frostviksskolan

Inom skolans väggar vistas såväl förskolebarn 1 till 5 år, som grundskoleelever från förskoleklass upp till årskurs 9. 

Frostviksskolans skolgård.

Frostviksskolans skolgård.

Cirka 23 mil norr om Östersund vid norska gränsen ligger Frostviken och det lilla samhället Gäddede. Omgivet av fjäll mellan sjöarna Hetögeln och Kvarnbergsvattnet ligger det som ett smycke inbäddat i en fantastisk natur.

Vildmarksvägen som går rakt genom byn lockar årligen tusentals turister på jakt efter den ultimata naturupplevelsen. I området finns det 42 meter höga Hällingsåfallet med norra Europas längsta canyon. Här finns Korallgrottan som med sina sex kilometer utforskade gångar är Sveriges längsta. Här finns stora skogar, fjäll och mängder av stora och små sjöar. Här finns även ett observatorium samt planetarium som, om nu vildmarken inte räcker till, ger möjlighet till en mer universiell betraktelse.

I Gäddede ligger Frostviksskolan, en vildmarksskola vars verksamhet karaktäriseras av det sätt folk valt att leva i bygden sedan den befolkades. Med bara 50 meter till skogen och någon kilometer till fjället är vistelsen i naturen en guldkantad vardag för eleverna på skolan.

Verksamheten bygger på kärlek till och respekt för naturen och till varandra. Där det centrala är att lära sig i och om naturen från första början.

vyn från skolgården

Vyn från skolgården.

Se skolmatsedel

Skolmatsedel

Kontakt

© Strömsunds kommun – Box 500 – 833 24 Strömsund – telefon 0670-161 00  – stromsunds.kommun@stromsund.se  
Organisationsnummer: 212000-2486 – Om webbplatsenLogga in