På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Feriearbete för ungdomar

De feriearbeten som kommun ordnar är till för ungdomar som inte får något annat arbete under sommaren. I första hand är det elever i årskurs ett och två på gymnasiet som får dessa feriearbeten. Vår policy är att äldst går först.

Strömsunds kommun erbjuder två olika typer av sommarjobb.

Feriearbete inom vård och omsorg

Inom vård- och omsorg får du arbeta fyra veckor, sex timmar/dag. Lönen är 57 kronor per timme, det vill säga 6.840 kronor för hela perioden före eventuell skatt.

De första dagarna får du en utbildning och övergripande introduktion om vilka regler och lagar du måste förhålla dig till när du arbetar inom vård och omsorg. Om du har erfarenhet inom vården eller går omvårdnadsprogramet börjar du på din arbetsplats redan första arbetsdagen.

Övriga feriearbeten

För övriga feriearbeten gäller två veckor, sex timmar/dag. Lönen är 50 kronor per timme det vill säga 3.000 kronor för hela perioden före eventuell skatt.

Den introduktion du behöver får du på arbetsplatsen första dagen.

Tidplan feriearbete

9 april: Sista dag för ungdomar att ansöka om feriejobb.

Vecka 19–20: Besked går ut till alla er som sökt om ni har fått feriearbete eller inte. Via mejl får ni veta vilken arbetsplats och period ni fått jobb.

2 juni Sista dag för att lämna besked om du tackar ja till det feriearbete som du har blivit erbjuden.

Sista ansökningsdag

var den 9 april 2017.

Fakta

För arbete med barn behöver du ett utdrag ur belastningsregistret. Vill du jobba på förskola eller fritidshem så ansök om ett utdrag redan nu.

Blankett för utdrag ur belastningsregistretlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Arbetsmarknadsenheten

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 13 september 2017