På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Personuppgiftslag

Behandling av personuppgifter

Personuppgiftslagen, PuL (1998:204) finns för att skydda människor mot att deras personliga integritet kränks när personuppgifter behandlas. Personuppgifter är all slags information som handlar om eller kan knytas till en levande person. Här ger vi information om hur Strömsunds kommun behandlar personuppgifter.

Med ”behandla” menas bland annat att samla in, registrera, lagra och bearbeta personuppgifter. När personuppgifter samlas in och behandlas måste den person som registreras bli informerad om detta. Dessutom måste det finnas möjlighet för den som registreras att ta del av de uppgifter som registrerats om honom eller henne.

 

Personuppgifter får normalt inte registreras i databaser eller liknande register, utan att den som personuppgifterna gäller, känner till vad de ska användas till, och vilket företag eller organisation som är ansvarig.

Vad händer med dina uppgifter

När du kontaktar Strömsund kommun kan dina personuppgifter komma att registreras i ett databasregister. De registrerade uppgifterna är nödvändiga för att vi ska kunna behandla ditt ärende. Det kan gälla en ansökan om bygglov, barnomsorgsplats eller föreningsbidrag, eller att du ställer en fråga som du vill få svar på.

Du ger samtycke genom att kontakta oss

Enligt personuppgiftslagen får vi inte registrera dina uppgifter utan ditt samtycke. Genom att du skickar mejl eller använder något av våra elektroniska webbformulär, samtycker du till att vi registrerar och lagrar dina uppgifter.

Strömsunds kommun är personuppgiftsansvarig och ytterst ansvarig för att uppgifterna behandlas på ett korrekt sätt. Vill du veta vilka uppgifter som registrerats om dig, har du rätt att gratis få veta detta en gång per kalenderår. För att ta del av det registrerade måste du göra en skriftlig ansökan som du undertecknar själv.

Vill du veta mer

Du kan du kontakta Strömsunds kommun. Kontaktuppgifter hittar du i Kontakta oss-rutan.

Fakta

Personuppgiftsansvarig

Varje nämnd och styrelse är ansvarig för de personuppgifter de behandlar inom sina verksamheter.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 27 oktober 2017