På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Ströms hembygdsgård.

Onsdagen 7 juni arrangerar kommunen en tillgänglighetsdag på Ströms hembygdsgård.

Publicerad: 29 maj 2017

Välkommen på tillgänglighetsdag 7 juni

Onsdagen 7 juni arrangerar Strömsunds kommun en tillgänglighetsdag på Ströms hembygdsgård. Föreningar och organisationer deltar, det serveras mat från olika delar av världen och den som vill får prova på hur det är att ha en funktionsvariation.
– Ambitionen är att dagen ska vara en mötesplats. Vi tror att det är i mötet mellan människor som förändringar sker, säger Göran Bergström, ordförande i Tillgänglighetsrådet.

Det är lätt att glömma bort hur vardagen kan se ut för personer som har olika svårigheter oberoende av anledning. Därför arrangerar nu Strömsunds kommun en tillgänglighetsdag med kulturer i möten på Ströms hembygdsgård 7 juni. Det sker i samarbete med bland annat Integration Jämtland Härjedalen och Mötesplats Strömsund – Hembygdsgården 2020.

– Vi vill på olika sätt uppmärksamma hur det kan vara att ha funktionsvariationer. Under dagen kommer vi att se på tillgänglighet ur ett brett perspektiv, där även mångfaldsfrågorna ingår, säger Göran Bergström.

Föreningar och organisationer medverkar

Föreningar och organisationer är inbjudna att medverka och berätta om sin verksamhet. Det serveras mat från olika delar av världen och den som vill får prova på hur det är att ha en funktionsvariation. Vilka hinder finns det i samhället?

– Detta är frågor som vi ständigt måste levandegöra och synliggöra. Vår kommun är till för alla, därför ska vi hela tiden fortsätta att arbeta med frågor som rör mångfald och tillgänglighet, säger Göran Bergström.

Program för dagen

Onsdag 7 juni, Ströms hembygdsgård klockan 13–17.

Programpunkter

13.00 Invigning

13.20 Föredrag

14.00 Dansuppvisning med Norrdans

15.00 Utländsk mat

 

Varmt välkommen!


Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Mejla till:

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 8 juni 2017