På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Tända ljus vid strömavbrott

Vet du vad en krislåda bör innehålla? Nu har du möjlighet att komma med dina förslag och samtidigt vara med och tävla om en vevradio, en ypperlig apparat om det uppstår en kris, eller om du är strömlös. Foto: Thomas Henrikson, MSB

Publicerad: 12 maj 2017

Tävling – vinn en vevradio

Det är alltid bra att ha en färdig kris­bered­skapslåda hemma för att klara en kris i 72 timmar. Vad skulle du stoppa i din krislåda? Berätta för oss och var med och tävla om en vevradio!

Det är alltid bra att ha en färdig kris­bered­skapslåda hemma för att klara en kris i 72 timmar. Lådan kan exempelvis innehålla:
Vattendunkar, mat, campingkök, grill (utom­husbruk), värme­källa, ficklampa, batterier, värmeljus, stearin­ljus, tändstickor, filtar, varma kläder, radio med batteri, telefonlista med viktiga nummer, husapotek, kontanter, hygienartiklar.

 

Men du har säkert fler förslag på vad en krisberedskapslåda kan innehålla, eller några kreativa lösningar? Berätta vad du skulle lägga i din låda och inspirera andra till att packa en låda och öka krisberedskapen.

Priset – en vevradio

Priset till det vinnande bidraget är en vevradio, värde 369 kronor, som går att veva manuellt, men den har också solcells- och batteridrift, ficklampa samt nödladdare för mobiler.

Så gör du för att lämna ditt bidrag

  • Skicka ett mejl med dina förslag till vår säkerhetschef Irene Tängmark. Klicka på namnet i Kontakta oss-rutan längre ned på sidan för att skicka ett meddelande. Skriv ”Tävling” i ämnesraden.
  • Skriv en kommentar i kommunens Facebook-inlägg om tävlingen 12 maj.

Lämna ditt bidrag senast 26 maj

Tävlingen pågår till och med fredag 26 maj. Vinnaren utses av kommunens säkerhetschef tillsammans med en av våra kommunikatörer. Vi bedömer om förslaget på innehåll till krislådan är relevant i sammanhanget och hur bidraget presenteras.

 

Den som lyckas med att både ge ett lämpligt förslag och på ett positivt sätt inspirera andra till att öka sin beredskap vinner vevradion. Vem som vunnit berättar vi 30 maj här på vår webbplats och på Facebook.

Lycka till!

Relaterad information

Checklista vid kris

Ladda ned checklista

Ladda ned checklistan från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB)

Checklista vid krisPDF

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Mejla till:

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 12 maj 2017