På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Omslagsbild krisberedskap.

Krisberedskapsveckan 2017

Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner? Om strömmen försvann och du blev utan både värme och vatten? Under en vecka, 8–14 maj, berättar vi mer om vad du bör tänka på. Håll utkik på vår webbplats och i sociala medier.

Under en vecka fokuserar samtliga kommuner i hela Sverige på just krisberedskap i en informationskampanj. Om en kris uppstår behöver samhällets resurser gå till de mest utsatta människorna och därför hänger mycket på att alla andra klarar oss själva så långt det är möjligt.

 

Det finns en del saker var och en kan göra för att underlätta om det skulle bli ett långvarigt strömavbrott och målet med kampanjen är att uppmärksamma alla som bor i Sverige på just detta.

Information är viktigt

Välinformerade och engagerade invånare är en viktig tillgång vid en samhällskris. Kampanjen, som har fått namnet Krisberedskapsveckan, fokuserar på vad människor själva kan göra och bidra med vid allvarliga samhällsstörningar.

Lästips!

På webbplatsen 72timmar.se kan du läsa mer om vad som är bra att ha hemma i händelse av en kris. Det är Civilförsvarsförbundet i Göteborg som står bakom webbplatsen.

Vad behöver du vid en kris?

Samhällets resurser måste först gå till de mest utsatta. Därför kommer de allra flesta medborgare att behöva klara sig själva en tid. Se till att du och dina nära klarar vardagen om samhället inte fungerar som du är van vid. Det viktigaste är att ha dricksvatten, mat och värme samt att kunna ta emot viktig information. Med rätt förberedelser kan du även hjälpa andra.

Logga 72 timmar.

Fakta

Bakom krisberedskapsveckan står Myndigheten för samhällsskydd och beredskap som genomför veckan tillsammans med länsstyrelserna och landets kommuner.

 

I Jämtlands län samarbetar alla kommuner och länsstyrelsen för att genomföra veckan samordnat och effektivt.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: 9 maj 2017